brand och qi gong

Ibland tvingas man att göra nya saker. Som idag när vi skall till flygfältet och ha brandövning. Har aldrig varit på en sådan övning. Vad förväntas man göra? Tycker det verkar lite läskigt ... OK för att lära sig använda brandsläckare, men en kollega sa att ibland skall man krypa i trånga gångar och försöka rädda dockor (läs människor). Jag har lite anlag för klaustrofobi ... Kommer inte att krypa i någon gång. Skall bli en spännande förmiddag!

Eftermiddagen skall Jobbet tillbringa på simhallen och motionera. Qi Gong ch spinning står på schemat tillsammans med en massa skön relax. Det var tio år sedan jag gick på Qi Gong så det skall bli extra skoj med ett sådant pass. Bra initiativ av Ledningen!

Överlevde dietistbesöket igår. Nu är det bara att hitta struktur på ätandet och plussa med lite grönsaker och frukt. Kan funka. Måste funka. Fick en smärre viktchock, så nu är det bara att skärpa sig! Full av entusiasm gick jag på kvällen till gymmet för ett svettigt spinningpass. Det visade sig bli det tyngsta spinningpass jag någonsin varit på! Helt underbart uttröttande! Fick värsta energikicken efteråt! Gick hem och lagade nyttig middag till mig och Sambon och somnade sedan med gott samvete.

      


nyttigare liv

Imorgon är det dags. Imorgon är det slut med smågodis, pizza och feta såser. Imorgon skall jag till dietisten! Känns lite som om livet tar slut imorgon ... Jag gillar inte broccoli, spenat och sparris! Men, det är jag själv som beställt tid hos tant dietist så självömkan känns kanske lite inaktuellt ...

Tänkte att jag skulle äta allt onyttigt jag kunde komma på idag, men Sambon tipsade mig om att inte göra det. Skulle bara drabbas av akut socker- och fettchock. Låg kanske något i det. Blir frukt och bär ikväll istället, vilket faktiskt är väldigt gott (särskilt om de är doppade i choklad!!!).

Räknar dock med att jag överlever en omläggning av livet till det nyttigare. Skulle vara skönt att komma i den storlek jag hade för ett par år sedan. Innan det totala förfallet började. Har dock inga som helst ambitioner om att bli en Paris Hilton, skulle bli själaglad om storlek 44 satt bra!

Imorgon är det också slut med dåliga ursäkter för att slippa gå till träningen. Har varit många sådana denna höst. Märkligt eftersom jag egentligen gillar mitt gym. Nu är det bara att kliva upp på spinningcykeln och svettas som en galning igen!soffa-surprise och TV

Läste precis om ett par som beställt soffa från MIO. När den kom stod den ostadigt och en servicekille kom för att undersöka soffan. Den var genommöglig. Ny soffa anländer. Den visar sig var boplats åt stora, mörkbruna insekter. Mitt intresse för att köpa soffa hos MIO är nu obefintligt. Ingen ersättning får det stackars drabbade paret heller, bara det presentkort som alla som köper soffa får. Snålt tycker jag!

IKEA-sängen har tack och lov inte bjudit på några insektsöverraskningar! Det mest fascinerande med sängen är sängborden. Tänkte skruva ihop dem igår, men efter ett tröttnade jag. Vem kunde ana att det behövs så många skruvar och pluggar för att sätta ihop ett sängbord?! Tog evigheter, men stiligt är det! Sambon får nog skruva ihop sitt eget! :)Dagens tack till Kisthi för att någon äntligen kräver lite högre nivå på Idol-deltagarnas sånginsatser. Följer självklart även årets omgång med stort intresse, men jag tycker att sånginsatserna hittills varit mediokra och slätstrukna. Bra Markus och Danny håller någon form av klass.

[Bild: Bonde söker fru]
När det gäller TV i övrigt måste jag erkänna att jag gillar Bonde söker fru. Helt absurt program egentligen, men jag gillar ändå att få se vanliga, riktig människor i TV-rutan. Dessutom handlar det om riktiga känslor och inte om at gifta sig och få en miljon eller något sådant fånigt. Roligt att den lille runde bonden Mikael verkligen hittade en fru genom programmet. Nu spekulerar jag och Mor vilt om vem av de fyra utvalda det är. Jag är helt övertygad om att det är Marita.

Sämst i rutan just nu är Förkväll på TV4. Snälla lägg ner det programmet! Visa heller uttjatade amerikanska komediserier! Vem kom på idén att låta Carolina Gynning var programledare??? OK, igår var det lite roligt att hon gjorde Westlife generade genom att prata om stånd på dansgolvet. Men i övrigt är det katastrof! Har aldrig sett mer än fem minuter i sträck på det programmet.Ninas resa

   

Denna film är bland det mest gripande jag sett. Hemsk, med viss självklarhet. En film som utspelar sig i Warsawas ghetto under Förintelsen kan inte vara annat. Klumpen i magen sitter kvar när filmen slutar och skammen över hur människosläktet kan bete sig, men också en förundran över att Nina i slutet av filmen beskriver sitt liv som ett bra liv. Man kan inte glömma, men man kan lära sig att gå vidare och finna förtröstan i det livet ger. 

Till er som inte sett: Se den! Detta är en (för mig) ny vinkling på en ofta filmatiserad händelse. Filmen blir extra stark eftersom dokumentärfilm, intervju med Nina själv och vanlig spelfilm blandas.

En annan film att rekommendera i samma genre är Kvinnorna på Rosenstrasse som handlar om ariska (gillar inte det ordet) kvinnor som är gifta med judiska män och dessa män häktas. Kvinnorna protesterar för att få ut dem ur häktet.


 


smaklös dokusåpa

Så har då den smaklösaste varianten av dokusåpor snart gjort entré i Sverige. Nu planeras en dokusåpa där tio unga tjejer tävlar om att bli porrskådisar. Finalisterna skall filmas i flera olika avsnitt där de genomför olika sexuella akter. Avsnitten skall sedan läggas ut på nätet. Första pris: Spela in en lång porrfilm med ett produktionsbolag! Namnet på eländet: Fame Fucktory.

Vad är det för samhälle vi lever i? Sedan när blev det unga flickors dröm att vara porrskådis? Jag tycker det är skrämmande och sorgligt! Kalla mig gärna moraltant, men jag tycker att den här exploateringen av kvinnors kroppar är vedervärdig. Det är bara att vänta på att Kanal 5 börjar sända eländet på TV, kl 19.30!

Apropå ämnet kan jag varmt rekommendera den bok jag för tillfället läser, De dansande flickorna i Lahore av Louise Brown. Brown är antropolog och boken bygger på hennes anteckningar från tiden då hon levde i de prostituerades kvarter i Pakistans huvudstad. Här ärverna flickorna moderns jobb som prostituerad och det finns en hierarki mellan kvinnorna som baseras på folkslag och kunskap i traditionell dans bl. a. Mycket intressant! Särskilt med tanke på hur strikt förnjudet det är med utomäktenskapliga förbindelser och prostitution i Pakistan och inom islam.Augustpriset

Nomineringarna till årets Augustpis har offentliggjorts. De nominerade i skönlitterära klassen är: Lars Gustafsson, Susanna Alakoski, Jonas Hassen Khemiri, Jörgen Gassilewski, Göran Sonnevi och Sara Stridsberg.

Sonnevi har jag läst några dikter av under min utbildning, annars är jag dålig på diktläsning. Hassen Khemiris debutbok Ett öga rött gillade jag verkligen, men tyvärr har jag inte läst den han nu är Augustnominerad för; Montecore (har dock hört från elever att den är mycket läsvärd!).

Augustprisvinnare läser jag då och då efter det att de fått sitt pris och boken är väl skyltad i butiken. Maj-Gull Axelssons Aprilhäxan var ett sådant inköp och oj, vad glad jag är över att jag läste den! En bok att minnas och kanske till och med läsa om. Carl-Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia är en annan Augustprisvinnare som stannar kvar hos mig som läsare och jag kan bara beundra en författare som kan skriva så gripande.

   


Ikväll är det tjejmiddag med jobbet. Hoppas på god mat och trevlig stämning! Skönt att slippa laga mat! Sambon är i Stockholm och jobbar så jag har hela sängen alldeles för mig själv inatt; gissa om jag skall njuta!drömsömn

Sängen har anlänt! Känns bara så fantastiskt! Dagens projekt blir därmed att snabbt smita från jobbet och rusa hem för att skruva ihop sängen. Hoppas att det inte är alltför svårt ... är inte så duktig på att läsa instruktioner ... särskilt inte om det är många olika skruvar som är väldigt lika!

Längtar verkligen efter att få gå och lägga mig ikväll. Efter att ha sovit tillsammans i tre år på 105 cm känns de nya 160 som overkligt stort utrymme! :)

Undrar om mina elever tycker att skruvade-ihop-säng är en godtagbar anledning till att jag inte rättat deras religionsprov? Kanske måste rätta dem innan jag går hem ...22.15 Sängen är ihopskruvad! Lite våld krävdes, men vad passar bättre till att banka ihop en säng med än en tung religionsbok! :) Nu är det bara att krypa ner och sova sött!

bibliotek och annat

Bibliotek är viktiga inrättningar, som ibland behöver förnyas eller byggas helt nya. I min Hemstad har nytt biblioteksbygge diskuterats, men kommunen har nu beslutat att skjuta upp det ytterligare något år. Synd, för i Hemstaden behöver verkligen biblioteket en ansiktslyftning, eller ännu hellre en helt nybyggd, spektakulär lokal.I min nya, småländska hemstad är det någon som under lördagen vält en av kvinnorna i statyn utanför konsthallen. Onödig skadegörelse av mycket tankeväckande staty av Marianne Lindberg de Geer.Högst på önskelistan just nu står annars en nyöppning av kaféet på Smålands museum. Fantastisk lokal och underbart lugn. Synd att inte fler hittade dit medan kaféet var öppet. Ibland är jag nästan lite sugen på att starta kafé där själv, men ... Lite feg är jag ju ....TV:s bästa program för tillfället är The Amazing Race (Destination: en miljon). Ett antal par tävlar om en miljon dollar genom att resa över hela jorden och få olika uppdrag efter vägen. Mycket spännande! Annars måste jag säga att Dr House är klart underhållande med sin cyniska livsinställning och smärtsamt ärliga kommentarer!

   

shopping makes me happy!

   

Det är bara att erkänna: Jag gillar att spendera pengar! Att besöka IKEA och shoppa för några tusen ger en viss lyckokänsla! Särskilt när det finns täckning för det på kortet ... :)

Jag och Sambon är mycket nöjda med dagens inköp av ny säng. Måste dock säga att det  känns lite märkligt att prova madrasser på IKEA. Försöker liksom ligga avspänd i ungefär den position jag föredrar hemma, men det blir inte samma sak när det kryllar av människor runtomkring. Man kan ju inte ligga hur som helst  när alla kollar ... Sängramen kändes gigantisk och vi hade inte mätt sovrummet ... hoppas att den inte visar sig vara för stor när den anländer i veckan. Tack IKEA för hemleverans!

Shoppingdagen avslutades på Favoritkaféet med utsökt Latte och en pianostämmare! Tänk att det finns folk som hör när ett piano är ostämt! Ibland misstänker jag att jag är tondöv ... stackars min körledare! :)

På bokfronten kan jag bara säga att Dunants Venus födelse är förtrollande! Vill nästan inte lägga den ifrån mig. Tur att jag läser så långsamt! Igår inköptes några nya pocket, bland annat min första Erland Loe. Tack alla som tipsat om Loe på Läsdagboken!

    


eftermiddagsmys!

Snälla ledningen har gett oss ledigt imorgon och snälla svenskelevern flyttade bak dagens lektion, så idag slutar jag 12.30! Hurra! 

Med tanke på att vädret är underbart höstruskigt så tänker jag krypa ned under filten och unna mig en eftermiddag i läshörnan. Tänk varm choklad, bra bok, kuddar överallt och en tjock ullig filt; himmelriket! Perfekt inledning på en långhelg med IKEA-shopping som huvudattraktion. Alltid roligt med IKEA och alltid kommer vi hem med mer än vad vi planerat att handla ...


små detaljer

Ibland inser jag att det är de små sakerna som förgyller vardagen. Som att gå på vår superfina Konsumbutik en sen kväll och titta på varor man aldrig annars uppmärksammar. Förpackningarna på Saltå Kvarns produkter är t. ex. helt oemotståndliga! Köpte en påse meganyttig Quinoamüsli bara för att förpackningen var så fin. Coops egen tvål var en annan positiv överraskning; billigast i sortimentet men lyxigast doft. Sådant gillar jag, billig vardagsglamour!

Idag insåg jag också att svaret på den urtrista frågan "Vilken är din favoritårstid?" i mitt fall verkligen är hösten. Idag när jag tittade ut genom fönster så lyste solen och träden lyste i kapp med sina klara färger. Vackert! Gillar även prasslet av nedfallna löv på trottoaren och den friska, klara luften. För att inte tala om mörkret som jag alltid varit barnsligt förtjust i!

Hösten innebär också att det snart är dags för julpynt och vem gillar inte julpynt! Förra året hade vi en violett jul i brittisk anda och så blir det även i år. Kan knappt vänta tills vardagsrummet gnistrar av julgransglitter och mysbelysning!

       

folkets litteraturpris

Vinnare av det nyinstiftade Folkets Litteraturpris blev Camilla Läckberg.

Måste erkänna att inte heller av denna pristagare har jag läst något. Camilla Läckberg är dock mer bekant än herr Pamuk. Det är mest genre som gör att jag valt bort henne, deckare är tyvärr inte min grej. Känns dock lite dumt att inte läsa den författare som folket röstat fram som sin favorit, så vid nästa pocketinköp får det nog bli en Läckberg-deckare.

Tycker förresten att Folkets Litteraturpris är ett mycket bra initativ. Tack Gert Fylking, Rix FM och Bokia! Till och med Horace gillar ert pris! Stort!

        

halleluja!

Varför är det så mycket reklam för Livets Ord och andra nya religiösa rörelser på min blogg??? Reklam för religiösa litteratur dyker också upp. Hmmm ... gillar reklamen för chokladogram, men det andra ... nej tack!

Vill bara tydliggöra att jag inte väljer vilken reklam som visas på min blogg och när det gäller religiösa rörelser så säger jag bara: Verkar det för bra för att vara sant så är det för bra för att vara sant! Gillar inte tanken på att någon stackars bloggläsare kan bli indragen i någon sekt.


lördagseftermiddag på soffanMåste erkänna att fullkomligt älskar TV3:s goda smak att sända gamla dokusåpa-avsnitt på helgeftermiddagarna! Idag jobbade jag först till kl 14 eftersom skolan hade Öppet Hus, sedan en snabbvända på sta´n för att bland annat köpa nya vinterskor (mycket nöjd med inköpet!) och sedan hem, sjunka ned i soffan och kolla Project Runway!

Skulle heller se att de visade ännu en säsong med Project Runway än Top Model. Lite mer intressant att följa kläddesigners än modeller på något sätt. Gillar den skapande processen. Och så är det faktiskt lite roligt när de anklagar varandra för stöld av mönster och för att ha sönder symaskiner för den andra! Mänskligt beteende är underhållande... och lite tragiskt ...


gott samvete


        

Äntligen har jag kommit igång med träningen! Har gått såååå segt att komma igång denna höst. Ingen inspiration alls. Men denna vecka har jag varit på gymmet tre gånger och tränat en gång hemma, och genast har lusten att träna återvänt! Gäller tydligen bara att komma igång ...

För att inte ersätta de stackars kalorierna som jag slitet bort på spinningcyklar och lyftandes vikter, bestämde jag mig för att inte äta en massa onyttigt fredagsgodis, utan åt istället en mumsig sallad. Funkade, men jag saknade chokladkakan ... Visserligen hade jag ätit en kardemummakaka under eftermiddagen .... Ja, ja något hälsofreak blir jag aldrig!

  


litteraturpris

Så har då årets Nobelpristagare i litteratur meddelas och som vanligt säger jag "Vem?????".  Varför känner jag aldrig till de som får litteraturpriset??? Måste börja läsa kultursidorna i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Hur som helst, i år är det en turkisk författare som fått priset: Orhan Pamuk. Tydligen en författare av mycket hög litterär klass, men det diskuteras också (som vanligt) om Akademiens eventuella politiska grunder till utnämningen av Pamuk.

Många vackra ord har naturligtvis sagts om Pamuk idag, och mest har han hyllats för sin förmåga att föra samman det traditionellt turkiska med den västeuropiska kultursfären. Han är också kontroversiell och kritiserar de ledande i Turkiet, för vilket han riskerat fängelse.

Brukar alltid säga att jag någon gång skall läsa en bok av varje Nobelpristagare, men hittills har det inte blivit så många ... Får läsa baksidan på böckerna som biblioteket lägger fram av Pamuk, kanske är det någon som fångar mitt intresse! Hans senaste bok Snö har i alla fall en vacker titel och vackert omslag.

  

Antiklimax

Här har vi jobbat och slitit med GY-07. Pusslat med kurser, försökt skapa så bra inriktningar som möjligt, tänkt så det knakat i våra små lärarskallar ända sedan i våras. Och så blir det inget GY-07! Vilket anti-klimax! Jag som såg fram emot lite förändringar i kurserna!

Nåja, vi får tydligen vänta ett par år till och då kommer stora förändringar med nytt betygssystem och nya gymnsieprogram. Ka säkert bli bra, men just nu känns det lite som om luften gick ur mig.


phelps

Tittade på 45 mínuter på TV3. Ibland blir man oroad över andra människors mentala hälsa.

Programmet handlade (åtminstone delvis) om pastor Phelps församling (läs sekt) i USA. Ett gäng hjäntvättade människor som ägnar sitt liv åt att hata och gör det med stöd av Bibeln. Eller rättare sagt, med stöd av sin egen tolkning av Bibeln. Tolkningen lämnar väl en hel del övrigt att önska för en religionslärare som jag själv, men, men ... De hatar hela den amerikanska samhället, men även Sverige eftersom vi nästan dömde Åke Green till fängelse. Homosexuella är deras hatobjekt nummer ett, och varje dag demonstrerar de i staden med plakat med texter som "God hates fags". Tragiskt att se att även barnen dragits in i detta. Vad vet de om vad plakaten innebär? Vem har frågat dem om vad de anser? Vad händer om något av barnen är homosexuell?

På sedvanligt manér bor också de flesta sektmedlemmarna i närheten av kyrkan. Församling består dessutom till största delen av släktingar till Phelps, av vilka de flest är juridiskt skolade. Ja, det gäller ju att hålla sig på rätt sida av lagen ...

Jag kan inte känna annat än sorg över att Phelps låter sitt och sin familjs och sin församlings tillvaro präglas av hat till samhället och till enskilda människor. Jag kan inte heller känna annat än sorg över att rörelser som Phelps får allt fler anhängare i USA och på andra ställen. Borde inte mänsklligheten ha kommit längre än så?


vacker formulering

Ibland blir jag så lycklig när jag sitter och rättar mina elevers arbeten. De händer inte så ofta, men ibland dyker det upp en välformulerad tanke, men djup och mening. Lyckan är fullkomlig!

Stort tack till dig som förgyllde mitt rättande med meningen: Utan drömmar finns det ingen verklighet.


gosskören

Gosskören ... ja, vad skall man säga? Film blir inte bättre än så här! Så gripande! Och stundtals är sången så vacker att det tåras i ögonen! Så här bra kan bara fransmän gör film!

Filmen visar också att våld och övergrepp aldrig fungerar som uppfostringsmetod. Bara inspirerande uppgifter, utmaningar, chansen att få visa att man kan, får en människa att växa och vilja och orka förändra sin tillvaro. Musik kan vara en väg. Tänk om alla barn fick möta en Clément Mathieu!

Trots många lysande insatser från skådespelarna, blir ändå birollen Pépinot min favorit. Så söt att hjärtat nästan brister!


helgrapport

Lugn och skön helg. Har fått mycket gjort, men ändå unnat mig lite slapp-tid. Lördagen började intensivt med storstädning i lägenheten och ännu ett avläggande av löftet om att städa oftare ... Eftermiddag på favoritcaféet med nyinköpt bok; Venus födelse av Sarah Dunant. Har fastnat totalt i böcker som utspelar sig i flydda tider. Alltihop startade med Flickan med Pärlörhänge, och sedan har jag mer eller mindre staplat dem ovanpå varandra! Måste snart byta genre! Någon som har ett bra förslag på deckare? Läser nästan aldrig deckare så det kanske är dags för en deckare i nutidsmiljö.

Idag var jag också uppe tidigt, men inte för att städa utan för att sjunga med kören i kyrkan. Gick riktigt bra! Kändes som att vi lät proffsiga!  Eftermiddagen har mest tillbringats på soffan med ett gammalt favoritprogram: Top Model! Ytlighet när det är som bäst! Skall dock byta bort ytligheten nu mot lite kvalitetsfilm: Gosskören. Hoppas att den är så bra som alla säger!

Middagen kommer att bli ett roligt experiment. Vi skall äta hemgjorda vårrullar med kyckling! Verkade enkelt när jag läste receptet, men så sa Sambon att det är jättepilligt ... Nåja, det är ändå roligt att testa nya recept så lite pill står vi nog utmed! :)


Gosskören           


lugn på stolen

Svenska Akademien har valt nya ledamöter till de två lediga stolarna. De lyckliga är Kristina Lugn och Jesper Svenbro!

I ärlighetens namn måste jag säga att jag aldrig läst något av Svenbro, men namnet är åtminstone bekant. Kristina Lugn är däremot mer bekant. Under mina litteraturstudier i Karlstad var Lugns drama Idlaflickorna höjdpunkten vad gällde just dramaläsning. Gillade enkelheten i språket och fann handlingen riktigt intressant (vilket inte alltid är fallet när det kommer till dramaläsning för mig ...). Även på gymnasiet dök Lugn upp, inte minst på nationella provet i svenska! A-uppgiften hade en av Lugns texter som utgångspunkt och igenkänningfaktorn var hög.

För mig är Kristina Lugn framför allt en underbar kulturpersonlighet som tillför en dimension som många andra kulturpersonligheter inte gör: Glädje baserat på självdistans! Och ett underbart hårsvall! :)

Bra val Horace & co! Nu är det bara att vänta tills nästa torsdag då årets litterturpristagare tillkännages. Undrar om det är någon jag känner till? Ganska sällan som det är det ...

Andra bra val: Anders Carlgren blir ny miljöminister och Tobias Billström blir migrationsminister. Politiken kan aldrig få för många HBT-personer!

                       
Svenbro                   Lugn                          Billström                  Carlgren

Back to Lisa

Ledig eftermiddag som egentligen skulle spenderas tillsammans med rättningshögar, blev istället en lugn stund med läsning i myshörnan. I bakgrunden;  Lisa Ekdahls jazzskiva Back to Earth. Varför lyssnar jag inte oftare på mina Lisa-sjunger-jazz-skivor? De är bara så underbara! Den perfekta musiken för en eftermiddag i lugn och ro.

Ett annat gulkorn med Lisa är annars Lisa Ekdahl sings Salvador Poe. Perfekt som bakgrund när badkaret och ansiktsmask står på programmet. Lugnet infinner sig omedelbart. Välbehövligt efter ännu en arbetsvecka.

Lisas duetter med Rikard Wolf är också mysig lyssning. Intressant röstmöte. I like! 

       Ekdahl Lisa/P.N., Back to earth 1998


kanelbullens dag

Kanelbullens dag är verkligen är härlig dag! Tänk att det åtminstone finns en dag om året då man kan frossa i dessa härliga bullar utan att behöva ha dåligt samvete! För er som inte fått några kanelbullar idag bjuder jag här på några inspirerande bilder! :)

                        

svt och litteratur

Heja SVT! Under 2007 kommer ytterligare ett litteraturprogram! För tillfället sänds det alldeles utmärkta Babel, men 2007-års program blir ett nytt grepp. Kända författare som Jonas Hassen Khemiri och Viveka Lärn skall skriva varsin inledning till en novell som sedan amatörer skriver slutet på. Kan bli riktigt underhållande! Hoppas att novellinledningarna kommer att ligga ute på svt.se så att man kan använda dem i undervisningen ...

Vi kan också se fram emot en ny programserie med Fredrik Lindström. Alltid underhållande!

Och för dem som inte kan få nog av alls vår barfotaman så återkommer Sommartorpet ... samt ett skilsmässoprogram ... och Saltön 2 ... Inga kommentarer om den sistnämnda!


                

papperslappar

Jobbet kräver ibland att jag friskar upp mitt minne vad gäller författare och deras verk. Noveller har jag aldrig intresserat mig särskilt för, men ibland är de fantastiska! Som Strindbergs Ett halvt ark papper. Tänk vad en lite papperslapp vid telefonen kan berätta om ens liv.

Hemma strör vi lappar omkring oss. Det kryllar av telefonnummer, mejladresser, gamla inköpslistor, beställningsnummer på SJ, julklappslistor och annat krafs. Tänk om vi skulle samla alla dessa lappar på en anslagstavla och sedan, efter några år, gå igenom innehållet. Så spännande det skulle vara, och så mycket minnen det skulle väcka! Matlistorna skulle kunna tala om i vilka perioder vi satsat på att äta nyttigt, julklappslistorna skulle få oss att minnas mina syskonbarn vid olika åldrar, telefonnumren skulle minna om samtal med förhoppningar om jobb och beställningsnumren från SJ om resor vi gjort för att hälsa på eller bara för att roa oss.

Ett halvt ark papper ... tänk så underskattade de små papperslapparna i våra hem är!

godhet?

Penn & Teller granskade i kvällens program bl a Moder Theresa. Här har man gått och trott att detta var en godhjärtad människa som ville förändra världen och så visade de sig att det hela var en bluff! Så trist! Pengarna gick till största delen till att hålla igång alla kloster och "hjälpverksamheten" bestod i att, under tämligen elaka förhållanden, låta folk lida till döds på små britsar bara för att Moder Theresa själv fått för sig att lidande är det enda som för en människa närmare Jesus.

Om nu Moder Theresa (som förrseten blev helgon för att reglerna tillfälligt ändrades!) är en bluff, hur många andra välgörare är inte det? Och vart finns de genuint hjälpande och godhjärtade? Jag vill ju så gärna tro att mänsklighet är god!


RSS 2.0