UppsalakunskapSå har man då varit på sin första riktiga fortbildningskurs i den ultimata kunskapsstaden Uppsala. Känner mig ganska nöjd med de två dagarna även om långt ifrån alla föreläsningar var givande. Om sanningen skall fram så var de föreläsare som arbetade i skolans värld de som gav de bästa tipsen. En akademiker som enbart rör sig i den akademiska världen kan ha många goda tankar, men verklighet motsvarar inte alltid akademikerns bild varför tanken blir just en tanke.Bodde, passande nog, precis bredvid Carolina Redeviva, denna mäktig byggnad som verkligen tronar upp sig på sin kulle. Kände historiens vingslag och kunskapspanik när jag passerade den kvällstid! Akademihotellet rekommenderas verkligen till andra konferensdeltagare vars rektorer inte vill betala hur mycket som helst för boendet ... Visserligen är det som sagt ett budgethotell men jag hade ett gigantiskt enkelrum och sängen var sååååå skön! Frukostbuffén kan jag inte yttra mig om (pulverdiet pågår fortfarande) men enligt andra kollegor är den helt OK.Trevligast med de två dagarna var ändå att träffa S och att äntligen få se hur hon och hennes man bor. Riktigt mysig och nybyggd lägenhet när stationen! Skulle också gilla att bo där! Måste erkänna att jag tittade avundsjukt på deras tvättmaskin och torktumlare ... minns hur bekvämt det var att ha sådan i lägenheten och slippa boka tvättstuga. En gång hade jag även diskmaskin, höjden av lycka!Nu ser jag fram emot en veckas påsklov då jag/vi förhoppningsvis skall hinna få lite mer ordning i lägenheten plus att jag skall inhandla borrhammaren så att jag äntligen kan skruva upp mina bokhyllor. Återkommer förresten snart med bokkommentarer. De senaste böckerna jag påbörjat har varit så tråkiga att jag knappt orkat med tanken på att läsa dem. Bot på detta råddes naturligtvis genom inköp av nya pocketböcker på Akademibokhandeln och Pocketshop i Uppsala. Varför kan det inte finnas en Pocketshop i varje stad?

magmuskler sökes!Har inte varit och tränat på ett tag så igår tänkte jag att jag skulle mjukstarta lite med ett mag-och ryggpass. Men herregud vad fort magmuskler försvinner!!! Jag fick ju kramp på en gång! Dessutom var det en annan ledare än vad jag brukar ha och en del av övningarna var verkligen inte att leka med! Inte nog med att magmusklerna är obefintliga, smidighet är det lika illa med! Nåja, kul var det i alla fall att vara tillbaka i de kära gamla träningslokalerna!Annars ser jag mest framemot att åka till Uppsala på fortbildning under torsdag och fredag. Skall bli skönt att komma iväg och få lite nya idéer och prata med kollegor från andra delar av landet. Dessutom skall jag träffa en väninna som jag sällan träffar eftersom vi bor så långt ifrån varandra. Alltid lika roligt att uppdatera varandra om vad som händer i våra liv och skvallra lite! Ser fram emot vår fikastund, S!Idag har vi besiktning på vår gamla lägenhet så nu kan vi äntligen lämna den och vårt gamla liv bakom oss! Framtiden, here we come!

filmfrossa

Varken jag eller Sambon är några teknikmänniskor så vi har länge levt utan DVD, men under veckan har en inhandlats. Fantastisk att kunna ligga i TV-soffan och titta på film istället för framför datorn. Tack vare detta inköp har jag denna vecka sett fler filmer än vad vi brukar göra på en månad!Första DVD-kvällen inleddes med tecknat. Vi är båda barnsligt i tecknat och animerat! Måste dock erkänna ett Lilla kyckling inte ligger på topp-tio-listan. Den blev bättre på slutet, men jag tyckte storyn var lite väl tillrättalagd och dessutom saknades humor. Men, tecknat funkar ändå alltid som lättsam underhållning.Den andra filmen hade Sambon hyrt alldeles på egen hand ... King Kong ... Verkligen inte min typ av film och jag tänkte därför gå och lägga mig så snart jag fick syn på fodralet, men jag stannade ändå av vänlighet. Filmen blev dock en total överraskning för mig, den var faktiskt riktigt bra! Visst lite orealistisk och ibland lite väl äventyrslångdraget, men klart underhållande och sevärt!

 

Ikväll är Sambon ute på killkväll vilket betyder att jag kan titta på dramafilmer utan att någon protesterar! Har länge tänk se Walk the Line, filmen om Johnny Cash. Mest av allt har jag velat se den eftersom jag egentligen inte vet något om honom och knappt har hört hans musik. Nu är jag frälst! Vilken musik och texter! Så bra! Är också full av beundran för Mr Cash kamp för att få sin älskade June Carter. Tror att jag har gått och blivit en hopplös och obotlig romantiker på gamla dar!

balkongdrömmar

Hurra för natrumedicin! Jag har de senaste två dagarna bombarderat kroppen med c-vitaminer, echineablandningar och Kan Jang och nu är jag åter på benen och kan därför njuta av denna fredags fantastiska vårväder!Börjar lite fundera på vilka växter som skall köpas in till sommarens balkong. Eftersom jag lider av getingfobi (och rädsla för allt annat som flyger ...) så har vi de senaste åren gått in för gräs på balkongen. Finns många fina sorters gräs att välja bland. I år kan jag dessutom ta extra hjälp av Kära Syster som går trädgårdsutbildning och har ett brinnande intresse för trädgård. Vår nya balkong är mycket större än de vi tidigare haft så utöver växter funderar vi även på att skaffa lite nya möbler till balkongen. Jag vill helst bara köpa nytt bord eftersom jag älskar våra turkosa stolar, men Sambon är nog inne på helt nytt möblemang. Kvinnlig list får användas!Nya krukor måste också inköpas för att fylla upp lite. Kan vara svårt att hitta krukor som vi båda gillar, men samtidigt är det väldigt roligt att titta på trädgårdssaker, så jag gör det gärna och länge! Skulle tro att vi håller oss kvar vid zinktemat eftersom sådana krukor inte väger så mycket och det finns ju en maxgräns för hur mycket en balkong tål ... 

Ser verkligen fram emot våra sommarkvällar på balkongen med grillning och mys! Sommaren är toppen på det viset! '

sjuk med franska drömmar!Helt otroligt! Jag har åter gått och blivit dunderförkyld med feber, rinnande näsa, ont i hela kroppen och hela kittet! Hur är det möjligt??? Jag har aldrig varit så sjuk som under detta läsår och ärligt talat börjar jag bli rätt trött på det.

Men, men det är väl bara att ta plats i soffan igen och följa varenda eftermiddagsserie som finns samtidigt som jag med jämna mellanrum läser lite i mina nya inspirationsbok Franska kvinnors smala hemligheter. En sådan sund och livsbejakande bantningsbok har jag aldrig stött på. Efter min pulverdiet är det jag som skall sadla om och bli  fransyska på heltid! :)

 

vindar och LilithSnacka om "vårvindar friska"! Hela gårdagskvällen och större delen av min arbetar-hemma-dag har jag väntat på att balkongen skall rivas bort från huset eller något liknande. Våra metallkrukor som under sommaren innehåller blommor och nu är tomma flög vid ett tillfälle omkring på balkongen och fick det att låta som en krigszon! Vinden märks verkligen mycket mer här än på förra ställer vi bodde. Konstig som jag är tycker jag ändå att det är lite mysigt med oväder eftersom det ger en anledning att stanna inne och krypa ned under filten! :)

Passade på att läsa ut den omtalade boken om münchhausen by proxy och detta är verkligen ingen bok jag rekommenderar någon att läsa. Måste finnas bättre böcker om ämnet så välj gärna någon av dem istället. Ser nu fram emot att få läsa boken om Lilith istället. Hoppas på en skildring av den starka kvinna hon är i myten och inte någon halvmesig version i den politiska korrekthetens namn. Adams mer kända fru Eva är ju rätt lam om jag får säga min personliga åsikt ...


städpass och bredbandFlyttstädning tar tid! Tillbringade fem timmar i gamla lägenheten igår och hann bara städa klart köket och toaletten!!! Äckligt är det också, särskilt bakom spisen ... har heller aldrig varit speciellt förtjust i att rengöra golvbrunnar ... Dessutom torkar händerna ut av allt rengöringsmedel så idag känns händerna som billigt strävt toalettpapper... Suck! Nästa flytt skall jag nog överväga både flyttfirma och städfirma. Bäst att jag börjar spara redan nu ...! :)Gårdagens stor händelse var annars att jag, fröken fattar-inget-av-teknik, alldeles på egen hand lyckades få Internet att fungera i nya bostaden! Känner mig mycket stolt och lite skrämd ... Tänk om jag valt något superkonstigt som visar sig vara superdyrt??? Kommer att ha hjärtat i halsgropen när räkningen kommer! För tillfället verkar allt dock lugnt och allt fungerar som det ska! Jag kan ju till och med blogga! Undrens tid är verkligen inte förbi! :)Idag är en underbart regnig dag som jag med gott samvete tänker tillbringa med att slappa, läsa bok i läshörnan och kanske cykla lite på motionscykeln. Gårdagens frenetiska städpass fick mig att tappa 0.8 kilo så jag vill ju gärna uppnå ett hyfsat resultat idag också!


vågat inköpIgår var det dags för inköp av badrumsvåg. Känns ju lite omotiverande att gå på pulverdiet om man inte kan följa sin viktnedgång ... Har inte ägt en badrumsvåg på många år så det kändes lite konstigt att ställa sig på den och liksom få domen. Det blev dock positiv besked eftersom jag faktiskt vägde mindre än när jag var till dietisten i december. Hurra för pulver!

Igår hämtade jag dessutom leveransen av tio dietpulverförpackningar på Posten. Var så vansinnigt mycket billigare att köpa via nätet jämfört med på Apoteket. Synd att betala 400 kr extra om man säger så!Mitt i allt flyttande har det inte blivit så mycket tid och ork över till bokläsande, men jag håller på att läsa en av bokrea-böckerna, Julie Gregorys Mamma sa att jag var sjuk. Precis som jag misstänkte är denna bok ingen litterär höjdare ... Det är dock väldigt upprörande att följa mammans besatthet av att göra sin dotter sjuk och att ständigt utsätta henne för obehagliga behandlingar på sjukhus och läkarmottagningar. Det är också upprörande att läkarna inte reagerar och misstänker att modern har Münchhausen by proxy. Jag väntar på att någon läkare i boken skall reagera och anmäla modern. Förväntar mig att modern avslöjas i slutet.

Visa mer information 

Roligast denna vecka har varit att få shoppa lite nya saker till lägenheten. Känner mig mycket nöjd med kuddfodralen från Indiska som skall förgylla min läshörna. Köpte också en söt, grön liten bordslampa på Åhléns som kommer att förgylla mitt underbara lilla kryp-in. Nästa inköp blir något så seriöst som en borrmaskin! Måste ha en för att få upp hyllorna till alla mina böcker. Kände mig dock lite förvirrad på Clas Ohlssons verktygsavdelning när jag upptäckte att det förutom borrmaskiner också finns borrhammare ... Vad är skillnade? Vad skall man köpa? Någon som vet?


lyxigt radioprogramIbland får man så underbara tips från sina vänner och bekanta. C har många gånger talat om ett radioprogram som heter Jonas val. Eftersom det sänds på P1 har jag ställt mig lite avvaktande, P1 är ju så seriöst och jag som gillar Rix Morronzoo .... I vilket fall, av en slump lyckades jag härom veckan ratta in P1 precis när det var Jonas val och jag tänkte att eftersom jag ändå bara gick omkring och flyttpackade lite oorganiserat så kunde jag väl lyssna. Och det var bra! Riktigt bra pratradio! Att dessutom få höra Jonas Leksell prata dalmål gör mig dessutom lite nostalgisk och hemlängtande!

För att övertyga mig själv lyssnade jag idag via nätet på ett annat gammalt avsnitt av programmet, temat var vardag och fest. Så intressant detta program är! Sätter liksom igång hjärncellerna samtidigt som det går att bara strölyssna. Bästa inslaget i programmet var när Jonas ringde sin mamma och pratade om vad hon gjorde för att vardagens inte skall bli så tjatig och intetsägande.

Stort tack C för (ännu) ett bra tips!

I programmet med vardag och fest som tema pratades en hel del om lyx och vad lyx är. Jag gillar nog vardagslyx bäst. Behöver inte vara en storslagen villa, en svindyr semeter och ännu dyrare bling-bling för att jag skall tycka att det är lyx. Just nu känns det som lyx att äntligen ha fått en kök där vi får plats med ett vanligt köksbord och där vi kan vara båda två samtidigt utan att stå på varandra.

Vardagslyx är också att sluta tidigt, släppa jobbet och åka till grannstaden och shoppa och fika lite. Eller att unna sig den där lite dyrare pastasåsen eller köpa en underlig exotiskt frukt som man inte tidigare smakat. Eller att bara få sjunka ned i ett skumbad med ansiktsmask på, blunda och njuta. Gillar de där små sakerna som gör vardagstillvaron mindre grå!

Men visst, ibland vill man ha lite annan mer festlig lyx också! Som en utlandssemester till exempel. Verkar tyvärr inte bli någon i år heller så jag får fortsätta att hålla till godo med vardagens små ljusglimtar!

Vad är lyx för er som läser min blogg?
 

tack för hjälpen!Äntligen har vi flyttat! Så underbart att vara på plats i nya, stora, ljusa lägenheten!

Tre trappor upp och ingen hiss gör att jag, Sambon, J och M är en aning ledbrutna idag ... 48 trappsteg upp till vår nya bostad ... Vilka benmuskler man kommer att få!

Stort tack till J och M för att ni tog er an uppgiften att släpa soffa, motionscykel, ett antal bokkartonger och mycket annat uppför alla dessa trappsteg! Sambon bjuder på middag och annat trevligt när all muskelvärk försvunnit! Jag bjuder på fika när vi kommit i ordning. Eller kanske det blir drinkar på balkongen!Ett stort tack också till E, som överraskade med kladdkaka och grädde efter allt vårt kämpande! Mycket omtänksamt och mycket gott!

Nu är det bara det roliga kvar, inreda! Prio ett är, med viss självklarhet sovrummet och sedan våra egna små kryp-in. Känns som att börja ett helt nytt liv. Ett riktigt liv! Inga fler studentlägenheter och ingen mer tvåa!

taggningssvarHar nu äntligen fattat vad taggning är! Lämnar därför lite underliga uppgifter om mig själv nedan som du, Pierre, och alla andra kan ta del av!

1. Jag har också haft sex i butik, men jag testade Åhlens Citys provrum istället för Gucci. Mindre glamoröst, men inte mindre trevligt!

2. Jag kan mjölka kor för hand. (Kor är även ett av mina absoluta favoritdjur. Det har något lugnt och meditativt över sig.)

3. Om jag inte för Gröna kulor i julklapp är hela dagen förstörd.

4. Jag tillhörde de ambitiösa som placerade mina pensionspengar. Satsade på mystisk högriskfond som gett mig typ 2000 kr i vinst ....

5. Jag har aldrig rest någonstans med flygplan. Tror att jag är flygrädd bara för att jag har getingfobi! :)

6. Jag bär aldrig svarta kläder (utom när kören framträder, men då är det liksom ett obligatorium ...)

Känner inte heller sex andra bloggare så jag taggar Camilla (http://lasdagboken.blogdns.com/) och Ylva (http://yfronten.blogg.se/).

Regler för taggning är:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

svårt med termer ...En av mina favoritbloggare, Pierre i Oxford (http://oxford.blogg.se/), har taggat mig. Vet inte vad det betyder ... Hopplöst dålig på sådana här bloggtermer!

För att bredda min kunskap surfade jag omkring för att söka förstå vad taggad är ... verkar som att jag skall svara på frågor ... men vilka frågor???

Pierre, hjälp en stackars vilsen bloggare som troget läser din blogg!

(Om ni som läser min blogg vill mejla frågor eller funderingar till mig så kan ni göra det på blogg_bohemen@hotmail.com)


vår i luftenÄntligen är det dags för vårjacka och snart kan man ställa in vinterskorna! Cykeln är åter pumpad och vägen till sta'n, träningen och kören känns inte alls lika lång när man susar fram på sin cykel. Kollade för ovanlighetens skull väderprognosen imorse och den lovade flera dagar med runt tio plusgrader och till helgen kommer solen tillbaka!

Vad trist tillvaron skulle vara utan årstidsväxlingar! Känns alltid som att bli pånyttfödd när en ny årstid börjar.Denna vår har jag dessutom lovat mig själv, för typ etthundrade gången, att det är dags för en ny livsstil. Efter lördagens flytt skall en pulverkur inledas ... Smakar blääääää, men ger en snabb start och efter det så gäller det bara att hålla igen och inte smaska på som vanligt (bara och bara förresten ...). Mina viktnedgångsförsök brukar lyckas sådär, men denna gång är jag mer motiverad så jag hoppas att det skall funka! Har denna gång dessutom planer på att testa ett nytt pulver, Modifast från Apoteket. Kan inte smaka värre än Nutrilett i alla fall! :) Håll tummarna!

Denna vecka frossar jag därför i saker som de närmsta veckorna inte kommer att vara tillåtna alls som min älskade caffe latte (blir efter kuren bara en latte i veckan, fasansfulla tanke!), stuvade makaroner, choklad och mackor (älskar bröd, särskilt vitt ...). Tror att jag måste köpa boken Franska kvinnors smala hemligheter och plugga in alla smarta tips under veckorna med pulver! 

        

flytt med schlagertakterHelgen har självklart ägnats åt flytten nästa helg. Eftersom nya lägenheten endast ligger några hundra meter från vår nuvarande har vi burit över en massa småsaker redan. Känns liksom trevligare att komma in i lägenheten när det står blommor i fönstren. I ärlighetens namn så har väl Sambon burit en hel del mer än vad jag har ... men jag har tagit på mig uppgiften att packa IKEA-påsar så att han bara kan hämta dem och gå igen! :) Konsten att vara snäll behärskar jag verkligen!

Vardagsrummet är nu befriat från kuddar, mattor, tavlor och allt annat som gör att det inte ekar. Blir så intressant ljud från TV:n när rummet är nästan tomt ... Kanske borde sjunga högt och kolla akustiken!  Stackars grannar ...Naturligtvis har vi också kollat schalgern i helgen. Gillade det nya konceptet för Andra chansen, även om det kanske var lite överflödigt att de artister som gick vidare från första utröstningsomgång till andra skulle sjunga sin låt igen. Hade räckt med en lite längre snabbgenomgång. Rätt låtar gick i alla fall vidare och jag tror på en riktigt bra final på lördag.

äntligen ny lägenhet!Igår hämtade vi nycklarna till nya lägenheten! Himmelriket är nära!

Visserligen var det mörkt ute, vilket gjorde att vissa rum vilade i mörker, men av vad vi såg så känns lägenheten fräsch och betydligt rymligare än vår nuvarande! Parketten i vardagsrummet är såååå fin!  (Jag som inte ens gillar parkett!). Skall också bli skönt att få ett riktigt kök, är lite trött på vårt lilla pyttekök ... Tapeter är en smaksak och jag kanske inte själv skulle ha valt en del av tapeterna, men det funkar och det känns hemtrevligt vilket på något vis är det  viktigaste.

Roligast med att kolla in nya lägenheten var att ingen av oss vågade gå ut på balkongen! Vi tyckte båda att den lutade framåt och svindelkänslan kom kryande. Och vi som skulle göra ett så fint utrum som skulle bli toppenmysigt inför sommaren ... Tror att vi får ha någon slags balkongterapi; ett steg närmare räcket varje dag! Som ni förstår är ingen av oss van vid att bo högt uppe och eftersom detta är fjärde våningen så blir vi lite höjdrädda ... :)

 

Naturligtvis kollade jag inte klädkammaren extra noga eftersom den snabbt skall förvandlas till bibliotek/läshörna. Kommer att funka alldeles utmärkt! Känner att det kommer att bli svårt att koncenterar sig på jobbet när det enda jag vill är att inreda läshörna och sedan utnyttja den till max. Ser redan mitt och Sambons liv framöver; jag sitter ständigt i läshörnan och Sambon i sitt kläd- och datarum! Ingen kommunikation här inte! Sambons senaste galna idé 'är förresten att köpa en skyltdocka som han kan testa olika klädmatchningar och styling på  ... Obegripligt för mig, men är man sambo med en butikskommunikatör så är man ... Han ställer sig i och för sig lika frågande inför mitt ständiga bokläsande! :) Apropå galna idéer ... Sambon har köpt ny mobil, med radio, så nu tillbringar kvällarna med att sjunga norsk karaoke och gissa vilken låt det är! Låter hemskt men är verkligen ett hysteriskt kul sätt att avsluta dagen och jag lovar att det inte går att hålla sig för skratt!

RSS 2.0