semestertankar

 

Snart maj och solen lyser allt oftare och varmare. Sommaren hägrar och semesterplaner börjar ta form. I år har vi en budget som är miniliten när det kommer till semester så därför är det de billiga alternativen vi diskuterer.

Både jag och Sambon känner att om vi skall åka någonstans i år (vilket inte alls är säkert att vi göra) så vill vi att semestern skall vara stressfri och underbart avkopplande. Ett av alternativen vi tittar på är därför cykelsemester på Österlen. Tänk att cykla fram, sakta och behagligt, bland äppelodlingar, Brösarps backar, sandstränder för att sedan äta middag på någon mysig uteservering efter en dag i solen. Kan en semester bli bättre?Jag har testat cykelsemester förrut, på Gotland tillsammans med Mor. Vi hade en toppenvecka! Tältade på underliga platser, åt lunch tillagad på stormkök, stannade och fikade så snart vi kände för det, badade och solade samt besökte ett och annat turistmål. Cykelsemester är toppen bara man har en bekväm cykel!Jag skulle också kunna tänka mig att ha en riktigt slapp vecka i Leksand, där fokus skulle vara att inte göra någonting mer än att läsa och njuta av stranden och en latte på Siljans Konditori. Trots att det snart är två år sedan vi flyttade från Leksand, och trots att jag då inte ville något annat än flytta därifrån, så finns det mycket jag saknar och skulle vilja återvända till. Inte minst min stammishörna på Siljans! Varför inte också köra standardbeställningen "en latte och en grahamssmörgås med ost och skinka, tack!"

Usch, nu blir jag nostalgisk och gråtmild!

Nyfiken som jag är undrar jag naturligtvis vad ni, mina kära bloggläsare, skall göra i sommar. Skriv gärna och tipsa om bra semestermål i kommentaren!

cyklar vidareEftersom jag inte gör mig någon större illusion om att jag skall få tillbaka min gamla, stulna cykel så inhandlade jag en ny, svartglänsande Sjösala igår på Team Sportia. Inte ofta man spontanshoppar en cykel! Den är hur skön som helst att cykla på och sadeln är gudomlig! Känns nästan som att sitta i en fåtölj och glida fram över gator och torg. Varför kan inte spinningcyklar ha lika sköna sadlar?Igår kom även en snäll och vänlig vaktmästare och hjälpte mig att skruva upp min bokhyllor i läshörnan. Blev hur bra som helst! Nu liknar det allt mer ett biblioteks-krypin och allt mindre en tråkig klädkammare. Att ha en egen lite hörna är verkligen något jag rekommenderar alla. Även om tanken med samboskap kanske är att man skall växa samma och kompromissa lite så är det så skönt att ha en egen del av lägenheten där man bara får ha sin egen stil och ingen annan får vara med och bestämma. Tror jag skall börja kampanja för att alla vuxna också skall ha egna rum/hörnor!

 

Apropå bibliotek och böcker så läser jag för tillfället Magdalena Graafs Det skall bli mig ett sant nöje att döda dig. Påminner en del om nyss lästa Gömda då båda är så kallade sanna berättelser och båda handlar om misshandlande män som, när kvinnorna lämnat dem, förföljer dem och hotar dem. Även denna bok är rent litterärt ingen höjdare och något Nobelpris kommer aldrig att delas ut till Magdalena Graaf, men jag tycker ändå att hennes bok är viktig. Många unga tjejer vill vara  som "systrarna Graaf" och tror att deras liv enbart har varit glamour, vilda fester och glassiga modelljobb. Här möter vi en annan Magdalena, Magdalena före utviken på Slitz framsida. En unga, lite osäker tjej som träffar en snygg muskelbyggare och vägrar se varningssignalerna i tid. Hon dras in en spiral av tung kriminalitet, droger och misshandel som till slut urartar helt. Det är otäckt att läsa, men mest otäckt är hur lite samhället ställer upp när det verkligen behövs och hur lite medmänsklighet det finns när myndigheter kopplas in. Det är bara att hoppas och be att man aldrig kommer att hamna i en sådan situation.

Känner att nästa bok måste bli en feel-good historia. Två böcker i rad på temat misshandel kräver något lättsmält som avrundning. 

 

cykelstöldNågon har stulit min cykel! Blir så j-la arg! Varför kan vissa inte låta bli andras saker? Och varför var de tvungna att stjäla min cykel, den billigaste i hela cykelstället? Står flera cyklar av finfint märke precis bredvid min. Typiskt! Nu måste jag köpa en ny cykel och det var kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig. För vilka pengar skall jag nu åka på sommarsemester?

I samband med cykelstölden fick jag dock möjlighet att prova att anmäla brottet på polisens hemsida. Så smidigt! Bara att klicka och skriva lite! Måste underlätta mycket för polisen att sådana här standardbrott kan anmälas via Internet istället för att de skall ha en telefonlinje öppen. Spar dessutom en massa tid för oss som skall anmäla brottet, vi slipper telefonkön!

Den stora frågan är nu bara, vad skall jag köpa för cykel denna gång? Har haft en Svalan, en kärringhonda av okänt märke och senast en Greenfield. Skall jag slå till på en Sjösala denna gång? Vill inte betala hur mycket som helst för en cykel, de kan ju bli stulna! Vilket märke det än blir så skall jag inte ställa den i cykelstället utanför porten utan alltid ställa in den i cykelförrådet! Man blir vis av erfarenhet ...


lyckan finns i Ullared!

 

Så underbart GeKås i Ullared är! Och så lycklig man känner sig när man betalat sin 3400 kr i kassan och bär hem schampoflaskor och duschkrämer, mattor, plåster, rakhyvlar, nya träningsbyxor, badrumsvåg till mor, bakplåtspapper och en massa annat nödvändigt! Älskar Ullaredsshopping! Dessutom kan man inte annat än älska ett fenomen som GeKås dit folk verkligen vallfärdar för att shoppa loss. Alla har minst en kundvagn och den är överfull!

Enligt GeKås lilla informationsbroschyr så är den typiska ullaredsshopparen en kvinna på 43 år som åker 20 mil två gånger om året till Ullared. Hon shoppar för 2700 kr och bor i ett hushåll med tre personer. Min egen empiri säger att det stämmer!

Efter lördagens shopping är balkonggolvet täckt med finfina bambumattor med tygkant runt. Blev supersnyggt och känns mycket mer inbjudande än ett kallt betonggolv. Sambon är dock rädd för att vi kommer att sätta eld på dem när vi grillar ... Jag hävdar att de trasmattor vi brukat haft tidigare på våra balkonger är minst lika brandfarliga. Kan ju inte vara rädd för allt! :)

Jag känner mig lite extra nöjd med mina nya träningsbyxor som jag fyndade för endast 80 kr. Mina kuddar till läshörnan var också ett fynd. Sambon inhandlade nya arbetsbyxor och lite nya verktyg. Alla nöjda och glada!

Tror nog att vi det blir en bussresa till Ullared i höst igen!
fundering i duschen

  

Var (som vanligt!) på gymmet idag, duschade (som vanligt!) efter mina spinningpass. Bredvid mig i duschen står, föga förvånande, en annan tjej. Allt precis som vanligt hittills alltså. Det enda som skiljer denna tjej från det flesta andra är att hon tillhör falangen "jag tycker att man får göra vad man vill i offentliga duschar" så hon börjar tvåla in det heliga med raklödder och plockar gladeligen fram rakhyveln! Jag gick (läs sprang) ut ur duschen!

Vad är det med folk!!! Varför måste de syssla med sådant i offentliga duschar??? Jag vill inte trampa omkring i hennes könshår på min väg ut ur duschen! Jag fattar verkligen inte hur hon ens kom på tanken!

Finns en annan kategori i falangen "jag tycker att man får göra vad man vill i offentliga duschar" och det är fotvårdstanterna. Alla som någon gång varit på ett badhus känner till dem. De sitter där och sprider sina bortfilade förhårdnader på golvet och jag tycker att det är så äckligt! Än en gång varför? Det värsta är när man ser samma fotvårdstant en stund senare i bastun glatt smaskande på en apelsin. Motbjudande!

Är det bara jag som reagerar? Är jag överkänslig? Gillar folk att kliva omkring i varandras bortrakade könshår och bortfilade förhårdnader från stortår? Jag skulle aldrig göra sådana saker i en offentlig dusch. Fy!

Håller män också på med sådant här i gymmets duschar? Någon som vet? Någon som vill bekänna?


språklig briljansNessers bok hade verkligen inte en berättelse som intresserade mig. Småstad, bestialiskt mord i grannhuset och däremellan trevande tonårskärlek och försök till detektivverksamhet. Nja ... Men, trots en rätt ointressant historia så är boken ändå läsvärd. Bara att få läsa Nessers språk gör att jag funderar på att till och med inhandla en Van Veeteren-bok, eller kanske ännu hellre köpa en talbok eftersom jag då både får ta del av hans litterära språk och hans mycket behagliga röst!

Förutom språket så är även den lite taffliga tonårspojkens kärleksförhållande till den lite veliga grannflicka riktigt bra skildrad. Som 17-åring har man ju inte riktigt alla svaren och livet är fortfarande enkelt och rätt svart/vitt, vilket Nesser verkligen får fram i sin skildring av dessa båda ungdomar. Personlig favorit i boken är ändå en bifigur; en lite disträ medlem i schackklubben som har underliga tyska schackböcker i bokhyllan. Gillar udda personligheter i böcker! Tror att A skall få denna bok i present då han bor i det lilla samhället Sannahed utanför Kumla och säkerligen skulle kunna orientera sig finfint i bokens geografi! Undrar om torvmossen fortfarande är i drift?

 

Rättninghögen minskade drastiskt efter en frenetisk dag och kväll med intensivt arbete. Känns otroligt bra! Nu skall jag försöka vara lika ultraeffektiv resten av veckan så att jag kan njuta av Ullaredsshopping i lugn och ro på lördag! Älskar Ullared!

slutet är nära!

Har begravt mig i ett berg av rättning ... Nationella prov, religionsprov, svenskinlämningar ... Med pennan i handen attackerar jag långsamt dessa högar och drömmer om lata dagar på stranden! Bara trettionio arbetsdagar kvar!
marklund vs nesserNyvaxade ben och flip-flop! Sommarvärmen är här! Inledde med solstund på uteservering, inhandlande av ny top och sedan stängde jag in mig två timmar i spinningsalen ... Snart beach 2007! (Som även i år kommer att innnebära att jag ser ut som en strandad val iförd badräkt, men kanske att det i år inte är blåvalsformatet!)

 

På uteserveringen läste jag, sisådär tio år för sent, Liza Marklunds Gömda. Litterärt är det kvalificerat skräp och bokens vanligast förekommande ord är hora, döda och kaffe (alltid denna "Vill du ha en kopp kaffe"-fråga!)... Historien är däremot skrämmande och man bara måste läsa till slutet samtidigt som man förstår att det är en mycket sjuk man som förföljer henne. Däremot har det inte så mycket att göra med att han är muslim (vilket förresten är tveksamt om han är, vilket nämns på ett ställe i boken och ingen verkar lägga någon större vikt vid det.), han är helt enkelt psykiskt störd på både ett och annat vis.Minns att när jag 1998 började läsa reigion vid Högskolan Dalarna var religionsvetare och religionslärare mycket upprörda över att så många svensklärare lät eleverna läsa boken utan att inte religionslärarna fick möjlighet att prata med klasserna och problematisera och till viss del avdramatiser den muslimska i boken. Efter att ha läst boken förstår jag inställningen. Många som läste boken blev mycket kritiska till islam (detta gäller inte bara ungdomar utan också i hög grad de vuxna läsarna) och muslimsk man blev lika med misshandlare, förföljare och kidnappare. Boken uppmanar tyvärr till detta då den är vinklad på det sättet och jag skulle personligen aldrig använda den i undervisningen.

 

Om Gömda har en en gripande historia och mindre bra litterär kvalité så känns Håkan Nessers bok och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla tvärtom. Älskar Nessers språk! Det är lättläst men samtidigt fullt av träffsäkra formuleringar som lyfter berättelsen som jag än så länge inte är särskilt förtjust i. Detta är första boken av Nesser som jag läser och eftersom jag inte är något fan i kriminalromaner så valde jag medvetet bort hans böcker om Van Veeteren och Barbarotti och det blev då denna ungdomsskildring istället. Trots att själva berättelsen inte griper tag i mig så är jag ändå säker på att när jag läst ut denna bok så kommer jag att tycka att den var en riktigt bra läsupplevelse och det är helt och hållet språkets förtjänst.


sju dödssynderFantastiskt rolig kväll med långfika på Favoritkaféet med C och E. En del skvaller, en del film- och boktips samt en snabbkurs i psykologi hann vi med på dessa timmar! Alltid lika skönt att sitta och snacka bort några timmar i lugn och ro.

 

Nu håller jag dock på att jobbar lite grann och det slog mig att ikväll har jag gjort mig skyldig till åtminstone två av de sju dödssynderna; frosseri och lättja. Ja, jag vet, man blir lite störd som religionslärare ... Kunde därför inte låta bli att kolla upp exakt vilka dödssynderna är och vilka straff man får. För att göra det lite extra hemskt utgick jag naturligtvis från medeltidens synsätt (och, nej, jag har inga udda böjelser ...)

1. Högmod (jo, det har hänt ... varför skulle man inte höja sig själv till skyarna med jämn mellanrum?!) bestraffas med att du i Helvetet spänns fast vid ett hjul och snurras runt tills du går sönder.

2. Avund (ja, men hallå! Jag är väl mänsklig! Jag har avundats andra allt från att min kompis fick den senast Barbien före mig till att en annan väninna är stolt ägare av en äkta stringbokhylla!) bestraffas med bad i iskallt vatten (hur nu det går till i Helvetet ...)

3. Vrede (fråga min Sambo ... eller min lillebror ... eller vem som helst!) bestraffas med att du styckas levande.

4. Likgiltighet (Man kan väl inte var intresserad och på topp hela tiden!) bestraffas med att du slängs i en ormgrop.

5. Girighet (Ja, alltså jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte vill ha en viss materiell standard ... Klosterlöftet om att inget äga funkar inte riktigt för mig ...) bestraffas med att du kokas, levande, i olja.

6. Frosseri (Jodå, ofta och gärna! Tur att det finns kläder i stora storlekar!) bestraffas med att du får äta råttor, grodor och ormar.

7. Lust (Inte för att jag är någon sexmissbrukare, men det har väl hänt ...) bestraffas med att du smörjs in i eld och svavel.

Ja, inte har man mycket roligt att se fram emot efter detta jordeliv! Bäst att passa på att njuta för fullt! Man funderar ju över vad det var för en galning som satt och kom på dessa straff ... Medeltidens kyrkovärld slår det mest i skum hjärnverksamhet ... Men med tanke på att de just hade uppfunnit Helvetet för att ha något att skrämma människor med så är det ju rätt självklart att man måste ta i lite vad gäller straffen! :) Känner mig plötslitg väldigt glad över att Luther rensade upp lite i den katolska röran och att Svenska Kyrkan numera avskaffat Helvetet. Känns tryggare på något vis!


värmebehov

 

Hörde underbara rykten om värme till helgen, typ 25 grader varmt här i södra Sverige. Så underbart! Sola på uteserveringar, sola på balkongen, läsa på balkongen, grilla, njuta! Sambon vill alltid inleda grillsäsongen med klassik korvgrillning och inte gör det mig något! Grillad korv med bröd måste vara bland det godaste som finns, mums!Skulle även behöva plantera om mina stackars krukväxter. Skulle ju egentligen ha gjort det för en månad sedan, men om helgen bjuder på värme så blir det ju underbart att pyssla med krukväxterna ute på balkongen. Tycker faktiskt om att plantera om krukväxter, det är så konkret att slita bort gamla grova rötter, ge dem ny jord och näring och sedan se hur de efter ett par veckor börjar växa som galningar. Dessutom har lite skit under naglarna aldrig gjort någon skada! :)Igår drog vi igång en friskvårdstävling på jobbet. Man kan tävla båda individuellt och i lag och självklart är jag med i båda tävlingarna. Nu känner jag pressen på mig att verkligen masa mig iväg till gymmet eller sätta mig på motionscykeln, vill ju inte sabba för laget! Tror det kommer att fungera utmärkt som motivationshöjare för mig och många andra på jobbet. Vi kommer att vinna pris som den mest vältränade lärarkåren i landet! NOT! :)


påsk i sammanfattningSå var då påskledigheten snart till ända ... trist ... Jag måte erkänna att jag lever för ledigheter och tycker alltid att det känns tungt att återgå till jobbet. (Undantaget efter sommarlovet då det alltid känns nytt och fräscht att återvända.) Likt en elev så skriver jag också in i kalendern hur många dagar jag har kvar till sommarlovet ... hoppas att ingen kollega smygtittar i min kalender!

Har ändå varit ett lugnt och skönt påsklov då jag på allvar hittat tillbaka till gymmet och träningen. Behövs ibland lite tid för sådant! Har tränat alla dagar utom två och det känner jag mig riktigt nöjd med! Längesedan jag spenderade så mycket tid på en spinningcykel! Gillar att träna på dagtid och ha kvällarna fria, men det funkar ju sådär när man jobbar...Påsklov ger också lite extra tid till läsning så nu har jag, efter alldeles för lång tid, läst ut Den stängda boken av Jette A Kaarsböl (ja det skall vara ett danskt ö men jag hittade inget ...). Mycket mysig bok i köpenhamnsk borgarmiljö under sent 1800-tal. Temat är (naturligtvis!) kärlek, men inte på det helt konventionella viset, här står istället friheten i fokus, men bara till en viss gräns. Persongalleriet är varierat och intressant och som bifigurer dyker bland annat Georg Brandes och Sören Kröyer upp. (Ja ... det skall vara danska ö igen ...) Visserligen kan man hela tiden räkna ut vad för slags hemligheter som finns i Frederik och Frederikkes äktenskap, men det gör inte så mycket, boken är läsvärd ändå! Vill egentligen inte kommentera handlingen mer än så för jag rekommenderar verkligen alla som gillar romaner som utspelar sig under denna tid att läsa boken. Jag önskar att jag hade läst den på orignalspråket danska för att verkligen komma i stämning, men gjort är gjort!Har även hunnit med att sjunga med kören i kyrkan. Jag fascineras alltid över att det kommer så pass mycket folk som det gör till kyrkan. Där jag är uppvuxen kommer typ tio person till vanliga gudstjänster och kanske 50 vid högtider ... Tror att vi gjorde ett hyfsat bra framträdande även om många var bortresta och kören baa bestod av lite drygt halva styrkan. Roligt är det i alla fall att få framträda med det vi övar in och det är dessutom rätt vilsamt att sitta och lyssna på evangelier, predikningar, nattvardsförberedelser och annat. Religiös blir jag nog aldrig, i alla fall inte förrän jag blir gammal!

påskpanik!Påskafton hittills:

8.38 vaknade och tänkte "Gud, vad skönt med sovmorgon!"
8.40 inser jag att "Oooops, jag har visst klipptid kl 9.00!"
- 8.41 raggartvätt, tandborstning, klädpåtagning
- 8.50 springer runt som en galning och letar efter plånboken.
- 8.55 Sätter mig på cykeln och trampar frenetiskt mot sta'n.
- 8.56 Kedjan hoppar ... Naturligtvis får jag inte på den igen!
- 9.05 Ringer min mycket förstående frisör som ger mig en ny tid idag kl 12.30. Undrar vad som skall hända denna gång?

Hoppas annars att det blir en lugn påskafton med spinning (tack och lov inga kedjor som kan hoppa!) och sedan påskbord, bara jag och Sambon. Mest ser jag nog ändå fram emot att få dricka ett par glas påskmust! Älskar must, både till jul och påsk!

  

Önskar alla mina läsare en riktigt 

frosseritendenser

      

Igår hade jag en riktig toppendag! Sambon, som hittills känt sig motvillig till tanken på att åka till Jönköping, gav äntligen upp, så vi satte oss på tåget och åkte dit. Underbar stad! Mysig och bra shopping (även utan A6 som jag ännu inte besökt, men å andra sidan har jag inte hört något direkt positivt om detta köpcentrum). Bestämde mig för att strunta i att vara duktig och bara äta pulver ända fram till middagen, så jag lyxade till det med en halv grillad panini och en cappucino på lunchen! Lovar er att allt man stoppar in och tuggar långsamt smakar mycket bättre när man bara får äta lite! Cappucinon var en närmast religiös upplevelse efter snart fyra veckor utan denna himmelska dryck!Kvällen tillbringades i glada vänner lag och födelsedagsfirande av C. Fördrink på Favoritkaféet och sedan vidare till restuarang med smarrig (och gräddig!) pasta. Mums! Till C inhandlades i Jönköping en födelsedagspresent jag gärna hade behållit själv: Body Scrub med socker och mörk choklad på underbara butiken La Gott. Varför köpte jag inte en till mig själv??? Nåja, nu har jag ju en anledning till att besöka Jönköping snart igen!

Trots mitt frossande i gräddig sås, bröd och annat så visade vågen åter nedåt efter att ha visat uppåt några dagar. Hurra för feta mejeriprodukter! :) Satsar nu stenhårt på morgondagens påskbord!


suveräna piaf!


Har just sett filmen om Edith Piaf - La vie en rose. Jag är mållös! Vilket människoöde. Vilken sorg. Vilket bevis på att framgång inte är det samma som lycka.

Ediths liv, med start i en barndom kantad av tragik då modern lämnar henne till mormodern som vanvårdar henne, fadern som tar henne till farmodern som driver ett horhus och sedan tar henne därifrån för ett liv bland cirkusvagnar och sprit sätter ramen för Edith Piafs tragiska liv. Jag gråter aldrig på bio, men denna gång blev det till och med för mycket för mig och tårarna rann. Kärleken mellan Edith Piaf och Marcel Cerdan är den kärlekshistoria som får mest utrymme i filmen, men många andra skymtar förbi och Piafs kärlekshistorier är ju på något vis redan så pass välkända att jag personligen inte känner att de andra saknas.

Jag minns Edith Piafs röst från radion i köket som alltid stod på med P4 inrattad när jag var liten. Naturligtvis var det Non, je ne regrette rien som spelades och det var i stort sett det enda jag uppskattade på franska på den tiden. (Jag har senare lärt mig att uppskatta franskan mycket mer även om jag inte kan tala den!) När jag gick i ettan på gymnasiet lånade jag, av någon anledning som jag inte minns, på sommarlovet hem en samlingsskiva med Edith Piaf och var trollbunden! Hennes röst är verkligen något utöver det vanliga och även om jag inte förstår ett ord av vad hon sjunger så är känslan så stark att det på något vis inte spelar någon roll. Kanske är det dags att göra ett inköp och åter låta mig trollbindas?

Svenska Dagbladets filmkritiker tyckte att filmen var väl tillrättalagd och att för många kärlekshistorier saknades (bland annat den med Yves Montand), men allvarligt talat, detta är en film och urval måste göras och publik måste komma. Jag håller inte med den kära kritikerna jag säger istället: Se den! Se den! Se den!

   

påsklovsfilmPåsklov! Det är under loven som man uppskattar sitt lärarjobb som mest! :)

Gillar att inleda loven med att göra absolut ingenting så igår fick det bli en ligga-i-soffan-och-titta-på-film-dag. Såg först klart den film som jag och Sambon började titta på kvällen innan; Der Untergang - Undergången. Filmen blev mycket uppmärksammad när den kom för något år sedan och många kritiker satte toppbetyg på den, vilket den faktiskt är väl värd! Denna film skildrar mycket skickligt Hitler och hans närmstas sista tid innan kapitulationen. Som bäst är filmen när de befinner sig nere i bunkern. En intressant person, som jag innan filmen inte visste något om, är fru Goebbels. Fru Goebbels är en så trogen nationalsocialist att hon hellre tar livet av sina barn än låter dem uppleva en värld som inte blev den nationalsocialistiska visionen. Scenen när hon avlivar sina barn med giftampuller fick mig nästan att gråta. Hemskt. Filmen rekommenderas dock varmt och om inte annat så kan man se den bara för att se Bruno Ganz som mästerligt spelar rollen som Hitler.Senare på kvällen tyckte jag att ännu en dramafilm är precis vad jag vill se (särskilt med tanke på att drama-hatande Sambon jobbade sent!) så jag valde En geishas memoarer. Vilket jag kanske inte skulle ha gjort ... Läste boken för ett par år sedan och den är fantastiskt! Det jag tyckte allra bäst om med boken var att man fick en ingående inblick i de komplicerade regelverket kring geishor och hur svårt det är att bli en fulländad geisha. Filmen är dock ytlig och går egentligen inte in på någonting utan fokuserar mer, på klassiskt Hollywood-manér, på den lite märkliga kärlekshistorien. Utan bakgrundsfakta och insyn i japansk kultur blir kärlekshistorien just märklig och känns på något sätt inte trovärdig. Boken rekommenderas, men filmen ... nej tyvärr.

    

Dagens stor händelse är att jag lyckats, alldeles på egen hand, få igång min MP3. Nu finns det musik i den! Köpte den för någon vecka sedan och den har sedan blivit liggande eftersom varken jag eller Sambon riktigt förstod hur vi skulle få in musiken i den ... Nu känner jag mig som en riktig teknikbrud! Kanske snart dags att läsa en ingenjörsutbildning! :)RSS 2.0