phelps

Tittade på 45 mínuter på TV3. Ibland blir man oroad över andra människors mentala hälsa.

Programmet handlade (åtminstone delvis) om pastor Phelps församling (läs sekt) i USA. Ett gäng hjäntvättade människor som ägnar sitt liv åt att hata och gör det med stöd av Bibeln. Eller rättare sagt, med stöd av sin egen tolkning av Bibeln. Tolkningen lämnar väl en hel del övrigt att önska för en religionslärare som jag själv, men, men ... De hatar hela den amerikanska samhället, men även Sverige eftersom vi nästan dömde Åke Green till fängelse. Homosexuella är deras hatobjekt nummer ett, och varje dag demonstrerar de i staden med plakat med texter som "God hates fags". Tragiskt att se att även barnen dragits in i detta. Vad vet de om vad plakaten innebär? Vem har frågat dem om vad de anser? Vad händer om något av barnen är homosexuell?

På sedvanligt manér bor också de flesta sektmedlemmarna i närheten av kyrkan. Församling består dessutom till största delen av släktingar till Phelps, av vilka de flest är juridiskt skolade. Ja, det gäller ju att hålla sig på rätt sida av lagen ...

Jag kan inte känna annat än sorg över att Phelps låter sitt och sin familjs och sin församlings tillvaro präglas av hat till samhället och till enskilda människor. Jag kan inte heller känna annat än sorg över att rörelser som Phelps får allt fler anhängare i USA och på andra ställen. Borde inte mänsklligheten ha kommit längre än så?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0