tjoflöjt-varning

Helt oväntat klarade jag tentan i personlighetspsykologi! Med 1.5 poäng! Känner nästan för att, i bästa Nesser-anda, brista ut i ett rungande tjoflöjt! Stort, lättat, leende på läpparna ikväll!


harem


Harem

Ännu en bok med min favoritkommissarie Cetin Ikmen i huvudrollen. Denna gång är det mordet på en ung kvinna, väninna till Cetins dotter, som är utgångspunkten och precis som vanligt tas vi med på en resa genom Istanbuls närmast mytiska gränder och bostadsområden och kopplingarna till Turkiets historia är påtagliga. Hollywood och maffian är viktiga ingredienser i berättelsen och på privatplanet får Cetin denna gång vara tonårsförälder på egen hand med en spirande kärlekshistoria mellan dottern och en ung man att förhålla sig till.

Jag älskar det! Barbara Nadels femte bok om den säregna kommissarien är i nivå med den första i serien och nu vill jag kasta mig över nästa bok i serien!

poet i peru

Varje gång som jag går ut ur universitetsbiblioteket fastnar min blick på bokryggen till Poet i Peru. Den lockar mig inte alls, och uppenbarligen inte någon annan heller, men den har blivit som en riktmärke. När Poet i Peru varit synlig är dagens studier över och en lugn kväll kan inledas. Den dagen Poet i Peru är utlånad kommer mina cirklar att rubbas.

strandsommar


Strandsommar

Shreve är alltid lika pålitligt! Välskrivet och med hållbara historier - ett säkert kort för en bra läsupplevelse!

Nu var det ett tag sedan jag läste ut Strandsommar, men en av de saker jag verkligen minns med bok är lugnet, det finns nog lojt över hela berättelsen som gör den helt oemotståndlig, trots att själva handlingen inte är särskilt unik.

Sydney, som hunnit med att gifta sig, skilja sig och bli änka redan vid tjugonio års ålder, arbetar en sommar som privatlärare åt tonårsdottern vars familj har ett sommarhus i New Hampshire. Sönernas ankomst gör spänningarna i familjen påtagliga, men trots det kan kärlek spira, åtminstone verkar det så på ytan.

solen!Vet att det är lite fånigt att blogga om väder, men efter flera veckor med grådis och småregn känner jag mig så barnsligt lycklig över att se solen! Rena glädjeterapin! Kanske inte ens behöver gå in på Fritidsresors hemsida idag och drömma mig bort!

 hey dolly

Hey Dolly av Amanda Svensson läste jag ut för ett bra tag sedan, men jag har av någon anledning glömt bort att blogga om den. Rolig var den i vilket fall!

Hey Dolly

Dolly, döpt efter en viss countrystjärna, är en härligt rapp ung kvinna med tråkig pojkvän, vänner som är lite störda och syskon med bullerbysyndrom. Tur att rockstjärnan och Marvin finns! En aning cynisk och så där härligt småelakt tittar hon på sin omvärld och sin samtid, samtidigt som hon också är rätt känslosam. Jag läste boken med ett stort leende på läpparna och försökt desperat komma på vem Jens Lekman är ...


bättring utlovas

Förra delkursen krävde en hel del så bloggandet har blivit en aning eftersatt, men bättring lovas. Skrev tenta i fredags (den blir det garanterat omtenta på!) och sliter nu med en försenad hemtenta i socialpsykologi, men bara den är klar så kommer jag nog igång med bloggandet igen. Har ett par böcker som jag inte kommenterat, och som jag nästan glömt vad jag tyckte om ...


du och jag, marie curie

Du och jag, Marie Curie

Du och jag, Marie Curie
av Annika Ruth Persson var för något år sedan en August-nominerad ungdomsbok som under årets bokmässa förpassats till en av fyndlådorna - vilket öde!. Lagom tjock för en dags läsning när ryggen åter en gång strejkar och jag, som i vanliga fall inte brukar gilla ungdomsböcker, tyckte på det stora hela att den funkade riktigt bra.

Jenny, 15 år, bestämmer sig för att skriva dagbok med Marie Curie som tänkte läsare. Hon lovar att bara skriva om viktiga saker, strålning, genier och sådant, men det blir inte så. Det blir inte så mycket skrivande alls, för det händer så mycket runt omkring Jenny. Hon blir tillsammans med Filippa, är förälskad, förkrossad och förlorad. Hon hittar nya vänner, upptäcker poesi och spelar fotboll, väldigt mycket fotboll.

Tonårsförvirring när det skildras som bäst!


djävulen i spegeln

Djävulen i spegeln

En deckare funkar alltid som verklighetsflykt tänkte jag och tog mig an Djävulen i spegeln av Lesley Horton. Min första av henne, och jag får väl erkänna att den inte håller samma klass som t ex Peter Robinsons böcker, men hyfsad var den i vilket fall. Att det finns några lösa trådar kvar när boken är utläst är dock ett störande moment (liksom den stundtals slarviga översättningen ...). Personerna är trovärdiga (vilket inte alltid är fallet i denna genre) och Horton gör ett gott jobb med att skildra de motsättningar som finns mellan olika samhällsgrupper.  

Handlingen tar sin början när en ung flicka hittas mördad vid en gammal offerplats utanför staden Bradford. Ju mer kriminalarna undersöker fallet desto mer komplicerad blir flickans bakgrund. Även andra personer i hennes närhet visar sig ha ett allt annat än fläckfritt förflutet och vem som dödat flickan är länge en öppen historia.


ibland blir det rätt

Den nuvarande delkursen kryllar av små inlämningsuppgifter. "Skriv en sida om det eller det och glöm inte att reflektera". "Gör en gruppuppgift och glöm inte att reflektera". Passar mig rätt bra med den här typen av uppgifter, även om jag kanske inte lägger ned hela min själ i dem ...

Alla dessa inlämningar har också fått mig än mer övertygad om att jag och min kollegor gör rätt när vi "tvingar" våra elever att skriva analyser, rapporter och andra inlämningsuppgifter och uppmuntrar dem till att självständigt reflektera. Det är nödvändigt och ju mer träning de får på gymnasiet ju lättare blir det för dem på universitetet, men säkert även på andra utbildningar och inom yrkeslivet. Det är inte utan att man ger sig själv en klapp på axeln och känner sig lite lyckad! Så till er som sliter ert hår så här i rättningstider säger jag bara: Keep up the good work!


on the road again ...

Flydde kurslitteraturen och åkte norrut några dagar förra veckan. Besökte mor och storebror i Gävle och vännerna i Fagersta. Skönt att komma bort lite och låtsas som att tenta och inlämningsuppgifter inte finns! :)Efter en slapp tisdagseftermiddag i Gävle, tog jag och mor tåget till Sundsvall på onsdagen för lite shopping. Första gången någon av oss var i Sundsvall, men vi blev positivt överraskade både av att staden var så vacker och över att det fanns så mycket butiker (vi trodde alla hade flyttat ut till Birsta). En tröja var allt som följde med mig hem, men mor bar på fler kassar.Torsdagen inledde jag något överambitiöst med vattengympa kl 07.00 för att sedan på eftermiddagen åka på födelsedagskalas hos storebror med smörgåstårta, munkar och kakor - mums! Jag är verkligen ett kakmonster! Skulle nog utan större problem kunna sluta äta godis, men kakor och muffins är svårare ... Älsklingen kom också på snabbvisit på torsdag kväll och fortsatte sedan till Hudiksvall på fredag morgon.Lördag och dags för avfärd mot Fagersta och vår årliga julträff, i år förlagd lite tidigare eftersom två av vännerna väntar barn och skall föda barn i början av december, åtminstone var det planerat så ... nu var det vissa som hade lite bråttom ... MM födde sin och BPM:s lille son för drygt en vecka sedan ... Bara roligt, för nu fick vi träffa den lille guldklimpen! Pytteliten och ursöt!

Efter en natt i Ludvika, rullade tåget hemåt igår eftermiddag och efter en obligatorisk tågförsening landade jag i min egen säng. Egna sängen är aldrig så skön som när man sovit på luftmadrass och bäddsoffa några dagar!

RSS 2.0