Janusstenen

Janusstenen (inbunden)
 
Andra boken av Elly Grifftihs om arkeologen Ruth Galloway heter Janusstenen och jag är nu helt säker på att jag kommer att bli en trogen följare av serien om Galloway. Det är inte så mycket för deckarintrigen, för den är helt ärligt inte den allra bästa i genren, utan för Ruth Galloways skull. Jag kan helt enkelt inte låta bli att gilla henne så mycket att jag nästan genast vill kasta mig över  nästa bok. (Vilket jag inte tänker göra för jag föredrar faktiskt att ta en paus i deckarserierna och läsa annat emellan).
 
Det är något obekvämt över Ruth och inte blir det bättre av att hon försöker smyga med sin graviditet så att inte kommissarie Nelson får veta något, gift som han är. Den där laddningen som finns mellan Ruth och Nelson känns trovärdig tycker jag. De har bara delat en natt tillsammans men det finns ändå någon slags samförstånd mellan dem. Kanske borde jag vilja att Nelson skiljer sig, men det vill jag inte. Jag vill att Ruth skall bo i sin ensligt belägna lilla stuga, men sin katt, och uppfostra barnet på egen hand. Någon enstaka kärleksaffär, men jag kan och vill inte se Ruth i bröllopsklänning. Hoppas att det undviks.
 
Jag blir också lite mer intresserad av arkeologi för varje bok jag läser. Men steget till att börja tittat på Tidsresenärerna på Kanal 9 är ännu långt ...
 
Mer om handlingen kan ni läsa här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0