2x östlundh

Känns som om jag läst hur mycket som helst den sista tiden, men det kan nog bero på att det jag läst varit tämligen lättuggat. Håkan Östlundh har blivit min svenska favoritdeckarförfattare och därför köpte jag, naturligtvis på Pocketshop, de två böckerna med Fredrik Broman i huvudrollen som jag inte läst tidigare och slukade dem i ett nafs. Han blir bara bättre och bättre!

Terror

Terror
utspelar sig några år efter 9/11-attackerna, men i Östlundhs värld är det inte en byggnad som sprängs utan en gotlandsfärja. Panik bryter ut på båten, barn trampas ihjäl och tidningarnas rubriker skriker terror. Några dagar tidigare hittas ett ungt par med egyptiskt ursprung dödade i det sommarhus de hyrt på ön och mitt i allt har Fredrik äktenskapliga problem sen han varit otrogen med en kollega. Det blir ett komplicerat fall, som ändå framställs så där härligt Östlundhstrevligt.

Blot

Blot
är den fjärde boken om Fredrik och hans kollegor (som man vid det här laget känner rätt väl) och nu är vi tillbaka till mer klassiska mordgåtor än de i Terror. Två personer hittas mördade på en gård i Levide och det visar sig vara frun i huset samt hennes makes kusin. Maken, som just är hemkommen till Gotland efter flera år i Japan, är försvunnen och självklart misstänkt. Några dagar senare hittas även en styckad kropp av några bökande grisar (hur kommer man på detta?!) och Visbypolisen får fullt upp med att lösa fallen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0