mrs zjivago och hennes hemliga liv

Kulturnatt igår, men kylan gjorde att det blev en kort sväng på sta'n. Vi tittade på designstudenternas utställning, lyssnade en stund på skön musik med Slow Flow och såg premiären av Ola Svensson Superstar. Dokumentären om Ola Salo kommer att sändas på SVT i februari - inte missa!. Väl hemma kröp vi sönderfrusna (ja, vi hade klantigt nog glömt att ta på oss långkalsonger) ned under täcket och jag läste ut Mrs Zjivago och hennes hemliga liv av Olivia Lichtenstein. 

Mrs Zjivago och hennes hemliga liv

43-åriga psykoterapeuten Chloe Zjivago tröttnar på sitt stadgade liv och bristen på intimt umgänge med sin man, skaffar rysk älskare och försöker hålla honom hemlig. Samtidigt delar hon sin upplevelse av det hemliga livet med sin kokainsniffande väninna och med sin musikalskrivande pappa samt besöker en och annan middag hos den sexboksskrivande väninnan som introducerade den ryske mannen för Chloe. 
 
Boken blir lite tjatig, särskilt de taffligt skildrade möten på diverse hotell. De olika karaktärerna känns som londonstereotyper och recepten som inleder varje kapitel är för det mesta helt onödiga. På det hela taget är detta inte en bok att rekommendera, inte ens som verklighetsflykt i hängmattan. Synd på ett så gullig omslag ... 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0