ett amatöräktenskap



De träffas samma dag som Pearl Harbour attackeras. Hon ramlar in i hans butik och i hans liv och inget blir som förut. Han tar värvning (Pauline är ju så förtjust i uniformer), men hinner bli skadad innan han skickas ut i krig och de gifter sig med varandra. Pauline och Michael har inte mycket gemensamt. Hon är passionerad och impulsstyrd, han är allvarlig och eftertänksam och trots trettio år tillsammans förstår de aldrig varandra, växer aldrig samman. Inte ens deras tre barn eller den stora livssorg som drabbar dem för dem närmare varandra och detta sätter sina spår även hos barnen.

Anne Tylers Ett amatöräktenskap är det bästa jag läst på länge. Tidshoppen fungerar, samhällsskildringen är väl integrerad i berättelsen, människorna är hela och verkliga, frågor lämnas obesvarade så där som det är i livet och kärleken är komplicerad. Tyler börjar absolut bli en av mina favoritförfattare.

Kommentarer
Postat av: C

den här har jag haft på önskelistan länge. låter mkt hoppfullt! ja, eller inte alls, med tanke på bokens handling. gillar också tyler

2010-08-07 @ 16:41:53
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

Skulle gärna läsa "Den tillfällige turisten" men den finns inte längre i svensk översättning på någon av internetbokhandlarna. Synd.

2010-08-07 @ 21:50:33
Postat av: Maria

Den boken lät väldigt bra och jag behöver få lite nya författartips! Har fastnat alldeles för hårt i deckarträsket.

2010-08-08 @ 20:12:32
URL: http://renovationaryroad.bloggplatsen.se
Postat av: blogg_bohemen

Det är lätt att fastna i deckarträsket. :) Tipsar som alltid om Linn Ullmann för de som inte upptäckt henne än. Så bra!

2010-08-09 @ 15:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0