en styvmors dagbok

En styvmors dagbok

Freudianen Emily träter med sin jungianske granne och älskare Barnaby om det mest, inte minst hans bristande potens, men så dyker Emilys dotter Sappho upp och dumpar sin dagböcker hos modern som, trots dotterns uttryckliga önskan om motsatsen, inte kan låta bli att läsa dem (hon är ju trots allt psykoanalytiker!). Självklart diskuterar hon dem även med Barnaby. Sapphos liv, som det framkommer i dagböckerna, är dock allt annat än okomplicerat.

Sappho är i unga år barnflicka hos sin dramalärare Isolde och hennes man, författaren Gavin. Isolde dör och flera år senare gifter sig Sappho med den nitton år äldre Gavin. Sapphos karriär som dramatiker blir lidande av äktenskapet, men också hennes ekonomi eftersom hon tvingas försörja alla i sin omgivning. Och så var det det där med att vara styvmor. Inte helt lätt skall det visa sig.

En styvmors dagbok av Fey Weldon är en bok jag verkligen uppskattade att läsa. Lagom seriöst skildring om hur den moderna familjen kan vara sammansatt och fungera, men samtidigt roligt med det psykoanalytiska käbblet, skildrat med glimten i ögat, mellan Emily och Barnaby. Klart läsvärt!

Kommentarer
Postat av: Camilla

den här låter bra! påminner om en annan jag läste nyss, marika cobbold hjörnes 'afrodites klinik...' nånting

2010-08-04 @ 09:22:24
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

Afrodites ... har jag också läst, men den här var klart bättre. Inköpt på bokhandeln i Gränna som sorgligt nog skulle stänga, men jag fyndade glatt ett par böcker för typ ingenting.

2010-08-04 @ 18:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0