de oskuldsfulla

Kristina Jones, Celeste Jones och Juliana Buhring är syskon och de  växte alla upp i sekten Familjen (också känd som Guds barn). Om sin uppväxt i den ökända sekten och vägen ut ur den har systrarna nu skrivit en bok som i Sverige fått titeln De oskuldsfulla.

De oskuldsfulla : tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religiösa se

Familjen startade under sent 60-tal, men blev mest känd under 80-talet då Familjens syn på sex blev känt. Sektens ledare, Mo, uppmanade till sex mellan vuxna och barn, barn och barn, vuxna och vuxna, alla skulle helt enkelt ägna sig åt sex och i boken finns en hel del otäcka övergrepp beskrivna. Sekten tog senare under 80-talet avstånd från doktrinen om sex med barn, men övergrepp i form av misshandel fortsatte. Barnen i Familjen ansågs också vara allas vilket bidrog till att barnen skickades runt till olika vuxna och under långa perioder inte såg sina riktiga föräldrar. Många av barnen for mycket illa och flertalet av dem lider idag av olika typer av psykiska besvär.

Idag finns sekten fortfarande kvar och värvar medlemmar främst i tredje världen.

Bokens upplägg är en aning rörigt, och eftersom den ingår i serien " En sann historia" är väl inte språk och textstruktur vad man kan önska alla gånger, men jag tycker ändå att boken är läsvärd som informationskälla till hur det kan vara att växa upp i en extremistisk miljö.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0