bittert arv

Bittert arv

Bittert arv
av Kiran Desai är en alldeles fantastisk roman, med bredd och djup och således en perfekt höstbok, min sommarhjärna missade nog tyvärr många aspekter av ren slöhet ...

Sai blir föräldrarlös och skickas för att leva med sin morfar, en bitter gammal domare, i en avlägsen byn vid foten av Himalaya. I hushållet finns också en kock som hon tillbringar mycket tid tillsammans med, och kocken har en son som emigrerat till USA i hopp om ett bättre liv. I byn finns också ett par åldrande systrar som endast talar engelska, vilket gått bra fram till berättelsens nu, mitten på 1980-talet. Som sjuttonåring får Sai en ny lärare, nepalesen Gyan, och kärlek uppstår.

Inget är dock okomplicerat och den nationalistiska gerillan som vill ge minoritetsgruppen Gorkhas rätten till landet skapar en alltmer krigslik situation i området och Gyan börjar sympatisera med dem vilket gör kärleken till Sai omöjlig. Samtidigt kämpar kockens son för sin överlevnad i New York, en fattig tillvaro bland råttor och illegala invandrare i restaurangköken.

Kommentarer
Postat av: Maria

ååå, så den var bra!! Jag har den här hemma, då hamnar den överst i högen.



Förresten, har du vägarna förbi så kom in på en fika :)

2009-07-29 @ 20:11:20
URL: http://galtoroad.bloggagratis.se
Postat av: blogg_bohemen

Klart läsvärd, men kräver lite närvaro.



Kommer förbi nån dag och kollar in huset och trädet! :)

2009-07-30 @ 12:35:50
Postat av: Johan Johansson

Ni som läst denna bok .... vad tror ni man drar för ansvar i att illegala invandrare jobbar i restaurangköken i NY? Är det bra eller är det enbart rent olagligt o totalt oansvarigt ifrån restaurang ägarens synvinkel?

2009-07-30 @ 19:08:11
URL: http://sv.bohemianrhapsody.ws
Postat av: blogg_bohemen

Tycker personligen att frågan är alltför komplex för att besvara i detta forum, men väl värd att fundera kring.

2009-07-31 @ 20:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0