bröderna benzinis spektakulära cirkusshow

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

En överraskande härlig läsupplevelse har jag haft detta påsklov med Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen. Fick denna bok som pris i en jultävling på jobbet och hade inte alls särskilt höga förväntningar, men tänk så fel man kan ha! Denna historia är riktigt skickligt berättad, och jag förstår att den vunnit ett antal priser. Research, något Gruen inte slarvade med inför skrivandet av denna bok, lönar sig!

Boken handlar om Jacob som i början av 30-talet av en slump hamnar på ett cirkuståg och under några månader blir kvar hos den kringresande cirkusen som deras veterinär. Jargongen och hierakin i cirkusvärlden är främmande för Jacob, men han tvingas snabbt in i det annorlunda och hårda livet. På cirkusen arbetar också Marlena som är gift med August, en man med lynnigt humör och äktenskapet är inte det bästa. Jacob förälskar sig i Marlena, men försöker länge hålla distans. Till cirkusen kommer också elefanten Rosie, en nyckelfigur som är allt annat än dum. 

Parallellt med Jacobs tid hos cirkusen följer vi Jacob som nittiotreårig man på servicehus. En cirkus har precis kommit till staden och Jacob tvingas tänka tillbaka på sin egen tid hos cirkusen och komma i kontakt med de minnen och hemligheter han försökt att förtränga.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0