enhet

Tänk vad det är bra med tips från andra bokbloggare! Denna gång var det Magix som rådde bot på lästorkan med inlägget om Ninni Holmqvists debutroman Enhet.



Dorrit är femtio år och har inte fött barn och anses därför vara umbärlig. Hon förs, liksom alla andra kvinnor och män i samma situation till Reservbanksenheten för biologiska material. Enheten är en fridfull, konstgjord plats, belägen någonstans i Sverige, där alla umbärliga kan göra nytta genom att ingå i olika medicinska och psykologiska experiment och till slut donera alla sina organ. Tillvaron är trivsam tycker Dorrit och många andra, men samtidigt finns där ett krypande obehag. Den vanliga världen finns hela tiden närvarande, men de umbärliga får inte delta. Kärlek ch relationer är tillåtna, men när som helst kan det vara dags för slutdonation. Livslängden på Reservbanksenheten är betydligt kortare än ute i verkligheten.

Boken är läsvärd och tänkvärd och visar på vilka konsekvenserna av ett alltför långtgående nyttotänkande kan bli. Enhet borde ha en mycket större läsarkrets, om inte annat är den en alldeles utmärkt bok för landets alla bokcirklar.

Kommentarer
Postat av: Magix

Kul att även du gillade den!

2008-10-08 @ 20:25:45
URL: http://bokbabbel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0