midvinterblod

Omslagsbild: ISBN 9789185625598, Midvinterblod

Ännu en riktig sträckläsarbok! Mons Kallentofts Midvinterblod är något så ovanligt som en spänningsroman (eller kriminalroman) som så väl språkligt som uppbyggnadsmässigt är välskrivet och genomarbetat. Njutbar läsning om hemska brott!

Strax utanför ett isande kallt Linköping hittas en man upphängd i ett träd. Genomfrusen. Tung. Malin Fors är en av poliserna som har hand om fallet och tillsammans med sin kollegor börjar hon nysta upp en historia som kantas av en rad människor som av olika anledningar försöker dölj eller glömma sitt förflutna. Familjen Murvall, tre vuxna söner som helt styrs av sin mor och en brutalt våldtagen syster som är nitagen på mentalsjukhus, bor isolerade ut på en blåsig slätt och vill inte deltat i det vanliga samhällslivet. Strulande tonåringar med välbeställda med frånvarande föräldrar. Gamla män som minns vad som utspelade sig i byarna på slätten för femtio år sedan. Allt vävs samman i jakten på mördaren eller mördarna och boken har en närmast suggestiv stämning.

Personporträtten är, också det ovanlig för genren, mycket skickliga och särskilt Malin blir nästan som en levande person med sina olika sidor och behov  - kvinna, mamma, polis.

Midvinterblod är första boken i vad som skall bli en trilogi om Malin Fors och de andra på Linköpingspolisen. Jag är helt övertygad om att denna trilogi kommer att bli flitigt läst runt om i landet. Längtar efter pocketutgåvan av del två - Sommardöden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0