morgonpasset



Lättläst och lättsamt tyckte jag var lagom på nyårsafton så jag bestämde mig för Sophie Kings bok Morgonpasset som visade sig vara ett alldeles utmärkt underhållande val.

Sju kvinnor och män, bosatta i samma londonområde och med barnen på samma skola, men utan övrigt egentligt samröre snubblar in i varandras liv på det ena eller andra sättet och allt i ett härligt skimmer av kaos! Harriet har ett äktenskap som minst sagt knakar i fogarna, men hon vill inte riktigt erkänna det och ändå går det alldeles utmärkt att klara sig på egen hand när maken är i Dubai i två månader, kanske är det till och med lite skönt att han inte är där? Pippa hittar en knöl i sitt bröst och försöker ta reda på vad som egentligen hade kunnat varit om hon inlett ett förhållande med sin kompis Gus. Evie försöker få ihop rollen som redaktör för ett månadsmagasin med rollen som styvmamma och nu har dessutom hennes man försvunnit spårlöst. Nick försöker vara den ultimata pappan till sin tonårsdotter samtidigt som de båda brottas med sorgen efter fruns/mammans bortgång. Martine, fransk au pair till ett känt TV-par, suckar över ouppfostrade brittiska barn samtidigt som hon planerar att rymma med en gift man. Kitty, lärarinna i trettioårsåldern som slagit vad om att hitta en pojkvän på en vecka och till sist Betty som irrar omkring på gatorna i området och delar ut flygblad om trafiksäkerhet, fullständigt förvirrad efter tonårssonens död två år tidigare.

Inte alltid jag gillar böcker i den här genren, men denna träffad mitt i prick! Genomtänkta karaktärer, genomtänkta möten dem emellan och dessutom ett alldeles utmärkt upplägg; hela boken utspelar sig under en vecka och man följer karaktärerna parallellt och tar del av allas morgon-, eftermiddag-, och kvällsbestyr. Perfekt bok att läsa som avkoppling!

Kommentarer
Postat av: camilla

lononlitt! låter mkt lovande!
originaltitel?

2008-01-01 @ 13:00:43
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

originaltitel: The School Run (2005). Tror att du skulle gilla den!

2008-01-01 @ 17:59:57
Postat av: camilla

bra! har lagt den till önskelistan även om böcker och filmer där en karaktär heter pippa brukar vara ganska B
: )))

2008-01-01 @ 19:19:07
URL: http://lasdagboken.blogdns.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0