den som vässar vargars tänder

I tider som dessa är böckernas värld en underbar tillflyktsort, även om innehållet är rysligt ...



Carina Rydbergs bok Den som vässar vargars tänder har legat oläst sedan bokmässan. Om jag skall vara riktigt ärlig så har faktiskt omslaget skrämt mig lite och jag har anat att innehållet kanske inte lämpar sig för läsning på sena kvällar när man är ensam hemma ...

Sonya och Jannis är tvillingar och utsätts under sin uppväxt för de allra hemskast av hemskheter. Detta gör att de växer samman till en enhet som tar sig övertonar av svek, hämnd och perverterad sexualitet. Jannis flyttar efter ett sammanbrott in med sin syster som köpt ett kafé i en litet samhälle. De lever där, avskilda från by trots sitt kafé, tills Lena med dottern Mariana kliver in i deras liv. Aldrig anar Lena att hon sätter igång ett spel med förödande konsekvenser för alla inblandade.

Otäckt är det att läsa denna bok, men precis som med Kevin-boken känns den verklig. Visst skulle detta kunna hända, visst händer det, och visst vill vi alla att det aldrig skulle hända. Två mycket intressanta läsupplevelser i rad är inte så vanligt. Får se vad adlibris-paketet som damp ned i postlådan för en stund sedan har att erbjuda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0