honungstungor

Fler resor kors och tvärs genom landet ... Först till Uppsala i onsdags för fortbildning (oinspirerande förmiddag, men en myvket bättre eftermiddag) och sedan till hemtrakterna på fredag för begravning av min gamla, rara släkting. Usch, det var en jobbig fredag!



Resor betyder läsning och först ut blev Honungstungor av Helene Uri. Fyra kvinnor, som passarat trettio för några år sedan och bor i Oslo, har en syjunta tillsammans (vilket enbart betyder middagar, vin och skratt). Tre av dem har känt varandra sedan barnsben och den fjärde har kommit in för en kort tid sedan. Boken handlar om kvinnornas förhållanden till varandra, hur de dyrkar varandra, rangordnar varandra, snackar skit bakom ryggen och döljer det de vill att ingen annan skall veta - allt pågår bakom en fasad av största samhörighet. När så syjuntan firar jämt bestämmer de sig för att åka på en gemensam resa till Köpenhamn och då brister fasaden och hemligheter sipprar fram som förändrar allt för alltid.

Mycket läsvärt när man kommit in i den och då kan man inte sluta läsa, för man vill veta när katastrofen kommer och vad den består av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0