den ryske debutantens handbok

Omslagsbild: ISBN 9789127108714, Den ryske debutantens handbok : roman

Gillade titeln och framsidan på denna bok, Gary Stheyngarts Den ryske debutantens handbok och när jag läste baksidan var ett inköp bara ett måste.

Vladimir Girshkin är rysk invandrare i USA och arbetar med att hjälpa andra invandrare genom den trista byråkratidjungeln. Han har en far som sysslar med försäkringsbedrägerier, en mor som är karriärskvinna och kallar honom för lilla misslyckandet, och så en flickvän som jobbar i sexbranchen, närmare bestämt S&M.

Via jobbet kommer Vladimir i kontakt med Rybakov, en invandrare vars närmsta vän är en bordsfläkt och vars högsta önskan är att få amerikanskt medborgarskap. Efter att ha lurat Rybakov flyr Vladimir till Prava, en påhittad stad misstänkt lik Prag, som kallas 90-talets Paris. I Prava hamnar Vladimir i kretsen kring gangstern Groundhog (Rybakovs son), och en plan om att starta ett pyramidspel tar form. Mitt i allt detta försöker Vladimir förstå sig på sig själv, vilket inte är det allra lättaste ...

Boken är skriven med massor av humor, men jag tyckte bara den var underhållande första halvan, sedan blir den bara för lång. Men gillar man lite skruvade böcker med massor av sköna personer är denna absolut att rekommendera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0