giraffens tårar

När det är hektiskt på arbetet orkar jag inte riktigt med att läsa böcker med avancerad uppbyggnad, vackert språk eller tragiska händelser. Längtade verkligen efter något lättsamt och småmysigt och vad passar då bättre än Mma Ramotswes värld?

Omslagsbild: ISBN 9789171308702, Giraffens tårar

Giraffens tårar
av Alexander McCall Smith är uppföljaren till Damernas Detektivbyrå som handlar om Mma Ramotswe som startar den första kvinnliga detektivbyrån i Botswana. I Giraffens tårar får hon i uppdrag att ta reda på vad som hända med en ung man som försvann tio år tidigare och samtidigt får hennes sekreterare Mma Makutsi titeln biträdande detektiv och får sitt alldeles egna fall att lösa. Mma Ramotswe har också tackat ja till att gifta sig med bilmekanikern J.L.B Matekoni och får, helt oväntat, ett par fosterbarn på köpet.

Dessa böcker är verkligen perfekt avkoppling! Ingen stress finns i dem, allt löser sig, ingenting är särskilt hemskt , alla är vänliga eller åtminstone inte särskilt otrevliga och lugnet sprider sig hos läsaren. För säkerhets skull lånade jag även tredje boken i serien, så nu är det upplagt för mysstämning mellan rättningshögarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0