hanteringen av odödaLäsningen för tillfället är relativt hårresande och omslaget så läskigt att jag helst inte vill titta på det under dygnets mörka timmar (har alltid varit lättskrämd).

Boken Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist utspelar sig i och runt Stockholm och inleds med en olidlig värme som folket knappt uthärdar och mitt i allt detta förvandlas hela staden till ett elektriskt fält där inga elektriska apparater går att stänga av och lamporna lyser allt starkare. (Redan detta lätt panikframkallande i min lilla trygga värld ...) Så plötsligt börjar de döda på Danderyds sjukhus att vakna. De döda vandrar omkring, tar sig tillbaka till sin hem, samlas in och förvaras av myndigheterna som står handfallna och inte riktigt vet hur de skall hantera situationen. Hur skall man kunna veta det? Jag läser med stort intresse, och ofrånkomligen fylls jag av en mängd frågor. Vad skulle jag göra om jag varit död och vaknade till liv igen, skulle jag också bara vilja komma hem?

Persongalleriet är också det värt ett särskilt omnämnade då det spänner ifrån journalisten Mahler som gräver upp sitt döda barnbarn som begravts för ett par månader sedan, mormodern som ser den heliga jungfrun och tror att världens undergång är nära, David vars hustru är den enda av de omlevande (jodå, myndigheterna skapar ett nytt begrepp) som kan tala, och många fler. Varierade personer som alla framträder som äkta och trovärdiga, och sådant uppskattar jag som bekant! :)


Kommentarer
Postat av: Camilla

bara att läsa den här bloggposten skrämde upp mig rejält!

2007-06-27 @ 23:40:10
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

Jo. lite läskig var den allt, men mycket läsvärd! Kanske finns den som ljudbok?

2007-06-30 @ 10:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0