mordet på gävleexpressen

Koppla av med tidningen Kupé på tåget! Eller varför inte direkt här på webben.
 
Tidningen Kupé, gratistidningen man kan läsa på SJ-tågen, har verkligen ryckt upp sig sista året. Nu finns det massor av läsvärt i tidningen, både små notiser och längre reportage. Sitter man inte på tåget kan man också läsa den på nätet så jag vill passa på och tipsa om två bokrelaterade artiklar i senarste numret.
 
För dig som är med i klassiskerutmaningen hos Lyran, men kanske har lite svårt att bestämma vilken klassiker du skall läsa härnäst så finns en enkel guide på s. 30-31 - Klassiker i koncentrat. Enkelt och roligt presentras allt från Odysséen till Främlingen. Prousts beskrivs som 1900-talets Knausgård. Hmmm ... Hoppar nog över honom då ... :)
 
Lite längre fram i tidningen, s. 42-52 finns läsning för alla er/oss deckarfantaster där de stora, svenska, aktuella författarna presenteras och intervjuas. Tydligen läser vi procentuellt inte fler deckare idag än för tjugo år sedan, men nu är svenska och inte utländska författare som dominerar. Jag trodde faktiskt att det lästes fler deckare idag. Se, där, tågresan blev lärorik!
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag gillar också Kupé. Har du läst deras specialtidning Book? Kan jag varmt rekommendera.

Svar: Book? Aldrig sett. Finns den också på nätet?
blogg_bohemen

2012-07-24 @ 14:01:24
URL: http://sincerelyjohanna.blogspot.com/
Postat av: Johanna


Book – Sveriges första bookazine


Book startade hösten 2011 som en systertidskrift till Kupé och lanserades på Bokmässan. Den har redan nominerats till Bästa nya tidskrift och Bästa kundtidning. Tanken bakom Book är enkel: SJ sammanför sina resenärer med bokbranschen och bjuder på en läsupplevelse i form av smakprov ur aktuella böcker. SJ:s egna undersökningar visar att just läsning är vad resenärerna helst ägnar sig åt under resan. Dessutom innehåller Book både författarintervjuer och mängder av artiklar och reportage om bokläsning. Book distribueras två gånger per år, på samma sätt och i samma upplaga som Kupé

Nej den finns dessvärre inte att läsa på nätet.

Svar: Vad synd att jag aldrig sett Book - låter som en intressant tidning. Hoppas den kommer att finnas på nätet framöver.
blogg_bohemen

2012-07-26 @ 23:54:32
URL: http://sincerelyjohanna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0