anna och mats bor inte här längre

Anna och Mats bor inte här längre

Anna och Mats bor inte här längre
. Nej, så är det. Äktenskapet som så uppenbart var i kris i Zweigbergks Ur vulkanens mun gick inte att rädda. Lika bra det kanske, tänker jag. De verkade ju inte särskilt lyckliga. Den smärta och ångest som jag upplevde vid läsningen om familjens semester på Sicilien infinner sig inte alls i den här andra boken. Vad beror då detta på? Ja, inte är det språket för där är Zweigbergk som vanligt lysande. Är det berättelsen i sig? Ja, troligen eftersom jag inte är helt såld på den här skilsmässotrenden som finns i bokvärlden just nu. Ett tag var det mycket cancer, nu är det spruckna äktenskap.

Jag läste en förkortad provversion av boken via Dito, men jag tror egentligen att det var positivt. Är inte säker på att jag hade läst ut boken om jag köpt den i sin helhet. Jag bryr mig liksom inte om vare sig Anna eller Mats. Tyvärr. (Och säkert väldigt okänsligt.)
 


Kommentarer
Postat av: Västmanländskan

Aha, det var en förkortad version alltså. Jag tänkte att det var något skumt med den. Den slutade lite plötsligt. Men jag håller med dig. Jag bryr mig inte heller.

2011-11-02 @ 23:13:27
URL: http://vastmanlandskan.blogspot.com/
Postat av: blogg_bohemen

Jag blev faktiskt lite besviken för jag hade sett fram emot att läsa Anna och Mats. Men, men uppföljare är svårt både i bok- och filmvärlden.

2011-11-04 @ 12:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0