med lätta bevis

Med lätta bevis

Jacqueline Winspears Med lätta bevis är en trivseldeckare i Christies anda med den kvinnliga detektiven Maisie Dobbs som huvudperson. Det är småputtrigt och trivsamt och man förflyttas varsamt tillbaka till tidigt 30-tal med tjänstfolk, hattar och vägar där endast enstaka bilar åker förbi. Första världskrigets tragedier spelar en viktig roll och depressionens arbetslöshet skymtar i bakgrunden. Gillar som vanligt britternas förmåga att väva samman samhällsperspektiv med en välskriven deckarintrig.

Maisie Dobbs och hennes assistent Billy får i uppdrag av Mr Waite att leta reda på hans 32-åriga dotter då hon försvunnit från hemmet. Fadern, en selfmade man, gör allt för att i en slags missriktad omtänksamhet hålla dottern hemma i en glamorös husarrest där hennes frihet är starkt begränsad och dottern är allt annat än lycklig. När Dobbs påbörjar sina efterforskningar visar det sig att det finns kopplingar till kriminalinspektör Strattons mordutredning och morden på tre unga kvinnor vävs samman med försvinnandet till en väl sammansatt deckarhistoria. Förutom fallet handlar boken också om assistenten Billy som plötsligt inte riktigt är sig själv och både frun och Dobbs oroar sig för honom. Dobbs komplicerade relation med sin far får också en del utrymme i boken. Kanske att dessa delar blir lite långrandiga, och att det får lite onödigt mycket plats. I England skall det göras TV-serie av böckerna om Maisie Dobbs och för kanske första gången någonsin tror jag att det kommer att gynna berättelse att få en del bortredigerat för att passa bättre in i TV-formatet.

Kommentarer
Postat av: Marie

Det här är en av mina favoritserier, har läst allt utom den sista (The Mapping of Love and Death). Borde läsa den genast för det kommer en ny i mars i år :)

2011-02-03 @ 21:37:36
URL: http://enochannanbok.blogspot.com
Postat av: blogg_bohemen

Kanske man skulle ge en bok till i serien en chans alltså. Jag ser annars mest framemot TV-serien.

2011-02-04 @ 16:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0