nattfjäril



Jessica Kolterjahns Nattfjäril är en av de hyllvärmare som jag verkligen sett fram emot att läsa eftersom den fått så fina recensioner överallt. Det är naturligtvis lite spännande att Kolterjahn utgår från en känd amerikansk historia om den okända kvinnan som tar sitt liv på Hotel del Coronado. Många versioner av historien cirkulerar och i denna roman är det den mest välkända som utgör grunden. Kvinnan, Kate Morgan, och hennes man åker tåg genom USA under täckmanteln att de är bror och syster. De lever på att spela av folk pengar med falska medel och lockelser. Kate blir gravid, men ett stillsamt familjliv är inget som maken är intresserad av.

Berättelsen i sig är som sagt en spännande utgångspunkt, men det är ändå Kolterjahns sätt att genom ett korthugget språk och stundom naturalistiskt skärpa förmedla historien som är bokens behållning. Bäst är hon på att skildra den förgörande sexualiteten och de lika destruktiva passionerna. Ser fram emot att läsa nästa Kolterjahn och följa hennes litterära utveckling.

Kommentarer
Postat av: Camilla

verkar mkt bra. ett perfekt boktips efter Stridsbergs Darling River, som jag just laste ut. roadtrip, sexualitet mm, det finns manga beroringspunkter

2011-02-08 @ 11:49:01
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

Den är klart läsvärd. Hur var Darling River?

2011-02-08 @ 19:02:02
Postat av: Camilla

fantastisk, men smärtsam!

2011-02-08 @ 23:48:43
URL: http://lasdagboken.blogdns.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0