borta bäst

Inget lämpar sig bättre för ljudbokslyssnande än långa (buss)resor, och lyckas man dessutom hitta en riktigt bra ljudbok är det bara att försvinna bort några timmar. Lyssnade mig igenom Sara Kadefors Fågelbovägen 32 för ett par år sedan och tyckte den var mycket bra, så det var ju inte utan förväntningar jag laddade ned hennes senaste bok Borta bäst bara för att upptäcka att den är minst lika bra, kanske till och med lite bättre.

Borta bäst

Sylvia bor sedan några månder tillbaka i sin bil i en dunge bakom IKEA. Ingen lägger märke till den stiliga medelålders kvinnan som besöker IKEA varje dag, både dricker kaffe och äter gratis, och tar sig en lite tupplur på sängavdelningen. Om det inte vore för ryggvärken skulle arrangemanget fungerar rätt bra. Under en av sina bilturer plockar hon upp liftaren Lisbet, hamnar i hennes lägenhet och på hennes ryggbänk, och blir kvar trots det tvivelaktiga liv som Lisbet lever. Men till slut måste hon ändå tag i det misstag som gjort att hon hamnat i den här situationen och konfronteras åter med sin dotter och exmake.

Allt är så väl beskrivet, jag fullkomligt älskar när Sylvia obemärkt glider runt på IKEA, hur hon bara finner sig i Lisbets liv och till och med deltar och serverar både tigerkaka och annat till besökarna som kommer till lägenheten. Sylvias små funderingar, hennes lite avståndstagande inställning till hela tillvaro, och det smått absurda i allt som händer henne lyckas Kadefors få att framstå som helt normalt, fast det inte är det. Denna bok är ett måste för alla som inte vet vad de skall lyssna på i hängmattan i sommar!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej, ser att du tyckte om Borta Bäst - kul! I sommar och höst har vi massor av spännande titlar på gång. Mailar dig gärna en översikt om du är intresserad. Mvh, Jenny

2010-04-26 @ 12:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0