påtaglig risk att skada

Påtaglig risk att skada

Ljudbok lämpar sig ypperligt för långa tågresor, så det blev ett besök till stadsbiblioteket och deras mediejukebox innan avresan norrut inför jul. Valde en för mig okänd författare, Tove Klackenberg, och valet visade sig vara lite sisådär, men bjöd i alla fall på en viss insyn i ett för mig, tyvärr, rätt okänt domstolsväsende.

Svea Lundström Duval är åklagare och har fått ett fall där två barn hittats döda, inlindade i plastfolie, hemma hos en socialt belastad familj. Till en början tycks allt vara solklart, modern sägs ha varit den enda som varit hemma vid mordtillfället, men under rättegången kommer en del detaljer fram som komplicerar fallet. Lägg därtill trakasserier riktade mot åklagaren och thrillerkänslan infinner sig åtminstone litegrann. 

Plus för att den utspelar sig på landsbygden i Värmland och för skildringen av en dåligt fungerande socialtjänst. Minus för att det endast är den kvinnliga åklagaren och den kvinnliga advokaten som vi får lära känna närmre och dessutom på ett stundtals rätt krystat och onödigt sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0