... efter Fredrik



... efter Fredrik visade sig bli en alldeles underbar teaterupplevelse och jag borde verkligen gå på teater oftare.
Pjäsen ... efter Fredrik är en enmansteater med skådespelaren Mattias Brunn som skickligt tar oss med genom historien om Johan och Fredik. Rekvisitan är enkel och i bakgrunden visas filmsnuttar men Johan och Fredrik eller andra bilder som förstärker pjäsen - mycket effektfullt! Musiken som spelas är så otroligt bra och till min stora lycka har jag sett att det går att ladda ned via riksteaterns hemsida!

Johan lyckas inte få till det så bra med tjejer och förhållanden och inser tillslut att han är bög. På en fest träffar han Fredrik och de inleder en, enligt Johans mentala lista, perfekt relation. Så skall de åka på semster tillsammans och allt är fel, bara fel och Fredrik är sur, bara sur och Johan försöker desperat få reda på vad som är fel.

Som åskådare vet vi hela tiden att Fredrik smittar Johan med HIV (det är liksom bara att läsa pjäsens reklamaffisch ...) men det spelar ingen roll. Det är ett mycket gripande stycke teater i alla fall. Vi får följa relationen genom allt svårt som händer vid provtagningar, beskedet och efter beskedet. Tårarna är inte långt borta i pjäsens andra halva, och jag önskar verkligen att fler smålänningar tagit chansen att se detta berörande stycke teater.

... efter Fredrik-turnén avslutas i Arvika, på Ritz, på torsdag, så Sambon och alla andra arvikabor passa på att avnjuta lite teater på torsdagskvällen. Ni kommer inte att ångra er!


Kommentarer
Postat av: Västmanländska i Skåne-exil

Man borde verkligen gå på teater oftare!

2007-10-21 @ 14:01:17
URL: http://ulejbro.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0