göteborgssemster

Fyra underbara semesterdagar i Göteborg är tyvärr slut, men tänk vad skönt det är att åka bort några dagar!

Harry Potter och Fenixorden Harry Potter and the Order of the Phoenix    

Anlände i fredags och strosade slött omkring i centrum, åkte till hotellet och slappade en stund innan det var dags för Harry Potter-filmen. Vi har sett alla filmerna och jag måste erkänna att jag gillar de andra bättre, den här var så väldigt mörk och tonårsångestpräglad. Trervlig biograf dock, Palladium vid Kungsportsplatsen. Gillade den stora salen med plats för över 700 personer och den stora ljuskronan i taket bidrog till lyxkänlsa. Tillbaka till hotellet med en McDonaldspåse i släptåg ... Om man inte vill betala hur mycket som helst för sin hotellvistelse, men ändå få en underbart skön säng, ett riktigt fräscht rum och en smarrig frukostbuffé där man till och med kan grädda sig en våffla rekommenderar vi Spar Hotel Majorna (www.sparhotel.se).

     

Lördagen ägnades åt shopping och allmänt strosande i stadens centrum samt en och annan fikapaus ... På söndagen slog vi till med en Göteborgspass och turistade friskt bland sevärdheterna! Först en tur till Världskulturmuseet där de aktuella utställningarna handlade om trafficking och regnskogsfolk. Trafficking-utställningen var rätt obehaglig, medan den om regnskogens folk var otroligt vacker. Sambons vän JB undrade dock stillsamt om utställningarna inte var mer estetiska än lärorika och jag tvingas nog till att hålla med. Museum nummer två blev Röhsska som verkligen var väl värt ett besök. Lite nostalgitripp bland alla prylar! Efter traskandet i museum slog vi oss ned i Paddanbåten och åkte på sightseeing. Riktigt trevligt! Kvällen avslutades med besök på den bästa indiska resturang vi ätit på; Mother Indian som ligger lite undanskymt mitt emot Scandic Hotell Europa. Väl värt ett besök, vi åt tills vi rullade därifrån till Liseberg! (www.motherindiagbg.com)



Gårdagen betydde besök på min favoritaffär Gudrun Sjödén (www.gudrunsjoden.se) och inköp av mysig höstkofta samt lite annat. Mycket nöjd med inköpen! Flanerade vidare på staden och sedan var det dags för hemfärd. Fyra dagars semester slut, men till Göteborg återvänder vi ju alltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0