11 till 11

En utmaning går runt i bloggosfären och jag kan ju inte låta bli att anta utmaningen som jag fick av Lyran.

Utmaningen går ut på att:

Svara på 11 frågor.
Hitta på 11 nya frågor.
Utmana 11 bloggar att svara på dina frågor (ja, riktigt så många kommer jag inte att utmana, men det är tanken).

Här kommer frågorna jag skall besvara:

1. Favorit bland Nobelpristagarna?
Här är det ju lockande att säga Tranströmer som jag faktiskt tycker mycket om, men John Steinbeck är nog den jag läst mest av så kanske är han en favorit trots att det var många år sedan jag läst något av honom. 

2. Vilken oläst klassisker önskar du att du hade läst?
Jag är riktigt sugen på att läsa D. H. Lawrences Lady Chatterleys älskare.

3. Vilken författare borde vara mer omtalad och läst än vad hen är?
Hanne Ørstavik är en författare jag blir alltmer nyfiken på så det blir mitt svar.

4. Favoritmiljö i romanernas värld?
Variation föredras.

5. Vilken ungdomsbok borde man inte missa?
Just nu säger jag Cirkeln och Erebos.

6. Favorit bland bilderböckerna?
Har ju absolut noll koll på aktuella bilderböcker, men Alfons är ju alltid Alfons.
 
7. Bästa kärleksroman?
Stolthet och fördom av Jane Austen

8. Bästa boken som utspelar sig i din hemtrakt?
Jag tänker och tänker, men kan inte komma på någon bok som utspelar sig där så därför väljer jag att svara Dan Anderssons dikter för han är trots allt den mest kända författaren från min hemtrakter och många av hans dikter är väldigt vackra.

9. Historiska romaner eller samtidsskildringar?
Samtidsskildringar. Om det inte handlar om torp och/eller slitande arbetare, då kan jag välja historiska romaner.

10. Vilken författare skulle du vilja se en intervju med i Babel?
Lionel Shriver för jag vet absolut ingenting om henne.

11. En filmatisering som gör boken rättvisa?
Här väljer jag att säga Stolthet och fördom igen och då menar jag BBC:s serie, inte filmen med Kiera Knightley.


Här kommer mina 11 nya frågor:

1. Varför är läsning så viktigt för dig?
2. Favoritbok som liten?
3. Översättningar eller orginalspråk?
4. Nästa bok du tänkt läsa?
5. Starkaste minne kopplat till läsning?
6. Författare du vill ska få Nobelpriset?
7. E-bok eller pappersbok?
8. Favorit bland de litterära epokerna?
9. Facklitteratur - en plikt eller ett rent nöje?
10. Vilken litterär person har på något sätt inspirerat dig?
11. Vad är det bästa med biblioteket i din stad?

De jag utmanar: boktok73, Boklusens bokblogg, Klok som en bok, Massor av ord, Mimmimaries böcker, Boktokig, Västmanländskans bokblogg och Bokföring enligt Monika



bokbloggsjerka 27 - 30 april



Veckorna rusar iväg, för att uttrycka sig som en gammal tant, och nu är det dags för jerka igen!

Vilken är den mest uppseendeväckande bokbloggsrubrik du kan komma på?

Nu blev det så där svårt igen ... Jag tolkar rubriker som rubriker på enskilda blogginlägg och helt ärligt tänker jag inte så mycket på rubrikerna. Många gånger läser jag dem inte ens eftersom jag är mer fokuserad på innehållet i inlägget. En av få bloggar där jag aktivt läser rubrikerna på är Läsdagboken. Där är rubrikerna genomtänkta, roliga och ofta lite underfundiga. Ibland ler jag, ibland förstår jag ingenting, men rubrikerna är alltid ytterst välmatchade med inläggets innehåll.

I´ve been booked!



Har ni hört talas om Booked? Jag hade helt missat Booked och tackar Västmanländskan för tipset. Anmälde mig direkt och hoppas nu kunna komma över en bok eller två via denna sajt. Kul att kunna läsa helt nya böcker innan de kommer ut i bokhandeln och att bara behöva skriva ett par inlägg om boken för att få den är ju inget merjobb - jag bloggar ju ändå om alla böcker jag läser!  

 

Inte kan man motstå en gratis bok

Vilken trevlig överraskning - en gratis bok från biblioteket för att fira världsbokdagen! Nu var jag ju inte där igår, så jag fick hålla till godo med det utplockade sortiment som fanns och tog med mig den här boken hem:



Någon som har läst den? Vad tyckte ni?


corpus delicti

Corpus Delicti (inbunden)

Jag har väntat och väntat och väntat på att Juli Zehs bok Corpus Deliciti ska komma i pocket, men nu har det gått flera år sedan den kom ut och inte en pocketutgåva i sikte så förra veckan gjorde jag det jag skulle ha gjort för längesedan - lånade den på biblioteket.

Det som lockat mig att läsa boken är kombinationen dystopi och hälsodiktatur. Jag såg en intervju med Zeh på TV och hon var så engagerad i ämnet för sin bok och talade om vilka tecken i samtiden hon kunde se och hur hennes hälsodiktatur inte framstod som så osannolik. Jag nickad instämmande under hela intervjun.

Nu har jag då läst boken och vad tyckte jag. Nja ... Det här blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Inledningsvis tycker jag det är fångande att tas med till år 2058 då alla har krav på sig att sköta sina kroppar. Huvudpersonen Mia har i ett tillstånd av sorg underlåtit att rapportera in sina sömnvanor och hur mycket hon ätit och dessutom inte cyklat sina dagliga kilometer på motionscykeln. Detta uppmärksammas självklart av rättssystemet. Obehagligt men helt i linje med berättelsens upptakt. Mias bror Moritz har tagit sitt liv efter att han blivit anklagad för våldtäkt, men Mia är övertygad om att brodern dömdes oskyldig och att det är samhället, METODEN, som begått ett misstag. Hon tvingas försvara honom i en rättegång. En rättegång som tar en oväntad vändning för METODEN.

Grunden i berättelsen är intressant, men alla filosofiska inslag tröttar ut mig. De intresserar mig inte och de blir också fler och fler längre in i boken. Mia och en av METODENS högsta, Kramer, utkämpar små tankestrider som jag inte orkar läsa tillräckligt sakta och ingående för att riktigt hänga med i. Har jag månne gått och blivit en rastlös läsare? Men trots att jag hoppar lite här och där i läsningen uppskattar jag språket och allvaret. Efter att ha skummat mig igenom en hel rad med ungdomsböcker (som jag av olika anledningar inte tänker skriva om här på bloggen) kändes det skönt med något riktigt vuxet och genomarbetat.

tematrio - världsböcker




Tematrion på Världsbokdagen handlar passande nog om världsböcker. Lyran lämnar det upp till oss att tolka begreppet världsböcker och jag har valt böcker som handlar om världen utanför västeuropa och tagit mig på en boklig resa till Pakistan, Iran och Etiopien.

1. De dansande flickorna i Lahore av Louise Brown. Brown, brittisk sociologi, bodde till och från under fyra år i bordellkvarten i den pakistanska staden Lahore och lärde känna de kvinnor vi möter i boken. Boken är personlig och det är omöjligt att inte bli berörd, att inte bli arg. Det är sexuellt förtryck och socialt arv i en otäck kombination.

2. Under lejonets blick av Maaza Mengiste. Jag hade faktiskt lite svårt för den här boken eftersom jag hela tiden kände att jag inte hade det historiska sammanhanget klart för mig. Etiopiens nutidshistoria är inte mitt specialområde direkt. Bortsett från det så är det egentligen en riktigt bra bok med stundtals riktigt obehagliga scener från inbördeskrigets härjningar.

3. Älskar du någon annan av? av Azar Mahloujian blandar politik, förtryck och opposition med en vemodig kärlekshistoria och vi får en lite inblick i hur livet som kvinna i Iran kan vara och också om hur det är att försöka hitta sin plats i ett nytt land. 

De dansande flickorna i Lahore : en sann berättelse om kärlek och drömmar till salu (pocket)  Under lejonets blick (pocket)  Älskar du någon annan? (e-bok) 
    

bokbloggsjerka 20 - 23 april



Då var det dags för jerka igen då!

Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvud taget?

Min riktsiffra är 50. Om inte en bok intresserat mig efter femtio sidor är det inte troligt att den gör det efter tvåhundra sidor heller. Det finns dock undantag. Väldigt tjocka böcker, över femhundra sidor, kan få lite fler sidor på sig eftersom de ofta har lite längre startsträcka. Klassiker kan jag också ge ytterligare några sidor eftersom det kan ta ett tag att kom in i lite äldre språklig stil.

Viss människor tycks läsa alla sidor i en bok vare sig de gillar boken eller inte. Det har jag väldigt svårt att förstå. Det finns ju så många böcker i världen, varför fortsätta läsa sådant som inte tilltalar mig? Gissar mig till att man här kan utläsa att jag inte är en särskilt pliktstyrd människa ... Lustbetonad läsning är den bästa läsningen! Lite motstånd - det går bra. Lite uttråkning - det går bort.

Den där karln ...



Så har han då ändå lyckats smyga sig in i min hjärnan, framställt sig som lockande och intressant, ja rent av som oemotståndlig. Karln har en dragningskraft jag tydligen inte kan motstå och jag känner mig besegrad. En dåres försvarstal blir vår nästa bokcirkelbok och mot alla odds är det jag som föreslagit Strindberg. En pjäs av den svenske litteräre superstjärnan ska vi också gå och se i maj. Hur ska detta sluta??? Jag har ju alltid hävdat att jag verkligen inte tycker om Strindberg ...


svart inka

Svart Inka

Svart inka
av Ingrid Boström är en deckare som handlar om tre kvinnliga läkarkandidater som försvinner spårlöst precis när de skall avsluta sin backpackerresa i Sydamerika. En av tjejernas mamma tycker att polisen i Sverige och Peru gör för lite och bestämmer sig för att ta tag i sökandet på egen hand. Så försvinner ytterligare en ung kvinna och polisen börjar söka efter samband. 

Jag trodde nog att det här skulle vara lite mer spännande än vad det var. Såg fram emot att läsa en deckare som utspelade sig någon annanstans än i Sverige. Boken är dock rätt dåligt skriven och det påverkar hela läsupplevelsen. Dialogen flyter inte som den ska, personerna i boken förblir platta och de försök till att ge dem lite djup känns mest krystade. Handlingen olika stickspår fungerar sådär och bidrar till det amatörmässiga intrycket. 

Boken gav tyvärr inte mersmak och det här blir nog den enda bok av Boström som jag kommer att läsa.  


att läsa eller inte läsa ...


Antagning.se

... högskolekurser på distans till hösten? Varje gång det drar ihop sig till sista ansökningsdatum kommer den där känslan av att jag borde söka någon kurs. Varför? Ja, det är egentligen helt ologiskt för jag har redan min lärarexamen (och dessutom en massa extrapoäng från kurser jag läst efter det). Ska bara ta tag i det där med att söka legitimationen också ... Jag saknar dock 7.5 hp i psykologi för att få legitimation även i det ämnet, men frågan är om jag vill ha det? 

Nå, efter en stunds funderande sent igår kväll snabbkollade jag lite bland kurserna och sökte följande:

1. Socialistation och socialpsykologi, 7.5 hp, Högskolan i Gävle

2. Magi, religion och ritual, 7.5 hp, Högskolan på Gotland

3. Levnadsvanor, beteendemedicin och hälsopsykologi - en introduktion, 7.5 hp, Mittuniversitetet

Kurs 2 skulle jag gärna läsa av rent intresse. Kurs 1 och 3 är bara för att få ut lärarlegitimation även i psykologi så jag brinner inte för att läsa någon av dem egentligen. Plikt eller nöje eller inget alls? Ja, det visar sig i augusti!

Säkert fler än jag som sökt kurser till hösten. Vad har ni sökt?


hoppas

Jag lånade hem en hel trave med ungdomsböcker som jag skulle snabbläsa och nostalgitrippa med. Men så har veckan gått och jag har bara varit trött och trött och trött. Koffeinkickarna har varit livsnödvändiga! En enda bok ur traven har jag läst, men den var å andra sidan bra så ingen skada skedd.

Hoppas (häftad)
Hoppas är den andra boken av Åsa Anderberg Strollo som jag läser och även om jag inte är lika förtjust i Hoppas som jag var i Bryta om så är det här en riktigt bra ungdomsbok. Jonna rymmer från Kolsva till Stockholm några dagar innan jul för att hon har fått nog av att alltid bli besviken på sin mamma och sin mormor. Hon tänker att hon lätt kan få ett jobb, men så blir det inte. Hon har varken pengar eller bostad, men så träffar hon Alex och senare Elina. Alex och Elina har gett upp hoppet om vuxenvärlden för längesedan och tillsammans försöker tjejerna klara av tillvaron men det är ingen trygg värld de lever i.

Det här en sådan bok som kallas för viktig och det är den nog. Det är viktigt att skriva om de som inte har en trygg tillvaro, som inte alltid kan vända sig till sina föräldrar, som sover i ett litet bortglömt rum innanför soprummet. Det är också viktigt för mig som vuxen med ordnat liv på alla sätt att påminnas om att så här kan tillvaron också vara och kanske (ja, troligen) har någon av mina elever det så här. Tyvärr.

bokbloggsjerka 13 - 16 april



Pusha för en nordamerikansk författare som vi gillar är vad veckans bokbloggsjerka hos Annika handlar om.

Jag väljer Jodi Picoult. Hon har skrivit en hel rad med böcker och jag har läst tre eller fyra, bland annat Allt för min syster och Skulden och gillat det jag läst. Det är lättillgängliga berättelser som ändå alltid har berört etiska frågor väl värda att fundera kring både en och två gånger. Skulle gärna läsa fler böcker av Picoult.


Ack, den ungdomen!

Gör min bibliotekspedagogplikt och försjunker i ungdomsböcker ett par veckor. Känns faktiskt helt OK, men nån "vuxenroman" måste jag nog varva med. Det blir så väldigt mycket nyförälskade tonåringar med identitetskris annars ...


2x ungdomsböcker

Läser lite ungdomsböcker så här under lovets sista dagar. Det är lättsamt och trevligt men blir ju aldrig (eller borde jag säga sällan?) så där närgånget och gripande som romaner kan bli, men det får en att minnas hur livet var som sextonåring och det är väl nog så viktigt när man som jag jobbar med gymnasieelever. 


Tänk om det där är jag
av Johanna Lindbäck

Boken handlar om Agnes som flyttar med sin familj från Stockholm till Umeå under sommarlovet till tvåan i gymnasiet. Det ska bli hennes chans att starta ett nytt liv. Ett liv där hon är öppen och glad, blir omtyckt, gör normala saker som andra populära tonåringar. Hon går verkligen in för det nya livet, men det är inte helt okomplicerat för egentligen trivs hon ju rätt bra med att göra trista saker som att vara hemma och läsa böcker. Tur grannen Adam finns. 

Jag tycker inte den här boken är lika bra som Lindbäcks Min typ brorsa. Den blir lite långrandig och det är väldigt mycket samma känslor och tankar som återkommer. Förstår att det kanske tilltalar de osäkra sextonåringarna, men att läsa den som vuxen funkar mindre bra. 
 

 
Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

Alicia börjar gymnasiets naturvetenskapliga program men tycker allt är tråkigt och bortkastade tid så hon bestämmer sig för att hoppa av skolan. Hennes föräldrar är inte överförtjusta, men när Alicia skaffar sig ett jobb på ett av stadens kaféer ger de med sig. Helt problemfritt är det dock inte och Alicia bestämmer sig för att flytta hem till sin coola gamla mormor.

Jag gillar Bjärbos berättarstil och jag gillar språket. Det är rakt på och känns äkta. Alicia är en tjej som inte låter andra styra hennes liv och det är det allra bästa med boken. Den är lite väl händelserik kanske och pendlar mycket mellan glädje och sorg och beskriver någon slags kristillstånd (som Alicias bästa kompis Fanny uttrycker det), men det är väl kanske den typen av böcker som krävs för att väcka läslust. En helt OK ungdomsbok på det hela taget.


änglavakter



Årets påskekrim - Änglavakter av Kristina Ohlsson.

Ohlssons tredje bok om Fredrika Bergman är den bästa. Berättelsen är välskriven och i det närmsta vindlande med alla små stickspår och jag får verkligen anstränga mig för att klura ut vem mördaren är. Här kryllar det av misstänkta och av hemligheter dolda i decennier. Stämningen är tät, för att använda en deckarklyscha, och jag mer eller mindre sträckläser boken. 

Något som jag däremot finner en aning märkligt med Ohlssons böcker är hur förhållandevis ointressanta jag finner huvudkaraktärerna vara. Fredrika har i tredje boken blivit sambo med sin tidigare älskare Spencer och de har fått ett barn tillsammans. Alex är änkling och lärt sig leva med sorgen och börjar sakta leva igen. Det är ett självklart och därmed vanligt grepp i deckarserierna att läsaren för följa med i livets utveckling hos huvudkaraktärerna men ibland blir det lite som med vissa serier på TV - själva storyn är starkare än karaktärerna och då är det därför man fortsätter titta, eller i detta fall läsa, inte för att personerna är särskilt intressanta. Inget fel alls med det egentligen för vem har något mot en välskriven deckarhistoria? 

Ohlssons fjärde bok, Paradisoffer, har nyligen kommit ut. Jag ser fram emot att läsa den. Vem vet, kanske kommer Fredrika och Alex att fånga mig mer än väntat i den boken?

Vill ni veta mer om handlingen kan ni läsa här till exempel. 

cirkeln



Nu har även jag läst Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens hyllade ungdomsroman Cirkeln. Häxor är inte min grej, så därför är jag positivt överraskade över hur mycket jag faktiskt tyckte om boken. Jag tror att det beror på att häxeriet inte tog över berättelsen. Det är fortfarande den unga människan som är i centrum och jag uppskattar att författarna snarare tagit upp det som utmärker moderna häxrörelser än gamla totalvridna bygdeskrönor.

En annan sak som jag gillar med boken är att det visserligen händer saker hela tiden, men inte i det där vansinniga tempot som ibland förekommer i ungdomsböcker. Ni vet, den där typen av böcker som är så händelsetäta att man nästan känner sig lite utmattade när boken är slut. I Cirkeln får vi istället tid att lära känna alla sex tjejerna och möta deras fasor och glädjeämnen. Jag tycker det är sex mycket trovärdiga karaktärer som motvilligt tvingas samarbeta för att bekämpa ondskan.

Staden Engelsfors går också att känna igen för oss som är uppvuxna i en bruksort. Även här har författarna gjort ett gott jobb, och det hänger säkert samman med att Strandberg själv är från Fagersta och därmed utan problem kan göra miljön i det fiktiva Engelsfors högst verklig.

Trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag ser fram emot del 2 - Eld!

bokbloggsjerka 6 - 9 april



Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?
undrar Annika i veckas bokbloggsjerka.

Jag är ingen ordningsam person. Skafferiet, garderoben, skrivbordet - allt är en enda röra (utom på jobbet, vill ju skona mina kollegor!). Bokhyllan är såklart också lite rörig. I lägenheten finns fyra Billy-bokhyllor - tre till mig, en till älsklingen. Mina börjar blir överfulla. Jag har använt mig av flera extrahyllplan men nu går det inte in fler. Därför har jag nu börjat lägga böcker ovanpå varandra och då skall ändå sägas att jag gett bort ett flertal och att jag vid varje flytt gjort mig av med ett antal. I framtiden kommer det där ständiga löftet om att låna fler böcker på biblioteket att bli en nödvändighet. 

Bokstavsordning var det längesedan jag slutade med. Böckerna är däremot sorterade enligt följande: Pocket för sig, inbundet för sig (de är inte så många och kan bli ännu färre med lite gallring), facklitteratur för sig och efter ämne (här skulle dock en liten översyn behövas ...). Jag trivs med det ordnade kaoset. Det är liksom jag. 

Älsklingens hylla då? Ja, han är inte heller någon ordningsam person. Behöver kanske inte säga mer ... :) 

Nämen, en deckare!

Överger tillfälligt det indiska familjedramat jag påbörjade i förrgår och ägnar mig åt lite påskekrim istället. Det gäller ju att välja de traditioner som passar ens personlighet. :)

Glad påsk!


Bläddrar lite

Så här tänkte jag tillbringa min påsklovseftermiddag. Biblioteket är verkligen en förträfflig plats för förströelse!



tematrio - påskläsning




Böcker som passar att läsa i påsk är vad veckans tematrio handlar om. För mig är inte påsken någon stor högtid och jag förknippar den inte heller med någon särskild litteratur. Jag skriver därför om tre böcker jag kommer att läsa under detta påsklov, utan någon som helst tanke på påskkärringar eller den återuppståndne Jesus.

1. Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Häxor passar ju trots allt bra i påsktid.  Jag har etthundra sidor kvar i denna mycket läsvärda ungdomsbok. Verkligen en positiv överraskning. 

2. Änglavakter av Kristina Ohlsson. Påskekrim - jodå! (Kanske detta trots allt blir en riktigt påsklista?) Jag tyckte Askungar var en bra debut, men var inte lika imponerad av Tusenskönor. Ryktet säger dock att Änglavakter skall vara bättre, så jag Ohlsson en chans till. 
 
3. En karta över omöjlig längtan av Anuradha Roy. En kärlekshistoria och en familjesaga som utspelar sig Indien, det låter väl som läsning för mig? Har lånat den och lånat om den, men nu skall jag väl äntligen hinna läsa den hoppas jag.


en helt ointressant enkät

Trött söndag, så jag tar och svarar på en enkät som gör att ni får veta 100 fullständigt ointressant saker om mig. Bra, eller hur? :) Hittade enkäten hos Annika, som i sin tur hittat den hos Monika.

1. Hur gammal är du om fem år?
38 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min älskling

3. Hur lång är du?
 163 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Honey - riktigt dålig dansfilm som jag slötittade på igår eftermiddag. TV3 är verkligen kvalitets-TV ... :)

5. Vem ringde du senast?
Lilla mor som fyller år idag.

6. Vem ringde dig senast?
Min lillebror

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Det var ett reklam-sms

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda. Eller ja, de var aldrig gifta, men de bodde ihop i över tjugo år.

10. När såg du senast din mamma?
På nyårsdagen

11. Vilken ögonfärg har du?
Blågrå

12. När vaknade du i dag?
Vid halv åtta-tiden

13. Vilken är din favoritjulsång? 
Svårt, men kanske Adams julsång (O helga natt)

14. Vilken är din favoritplats?
Bara jag känner mig avkopplad är jag nöjd, men jag älskade att dricka myntate vid strandpromenaden i Hammamet, Tunisien.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Tunnelbanan

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Kanske i Gävle, eller så bor vi kvar här i Småland

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Det minns jag inte, så kanske inget alls?

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
 Skrattar gott varje dag på jobbet tack vare mina galna kollegor

19. Hur stor är din säng?
160 cm bred, 200 cm lång

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Tre.

23. Hur många landskap har du bott i?
Fyra.

24. Vilka städer har du bott i?
Borlänge, Ludvika, Karlstad, Sandviken, Leksand och Växjö.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota (i alla fall på sommaren).

26. Är du social?
Inte särskilt.

27. Vilken är din favoritglass?
Kolaglass eller något med nötsmak.

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Äppelpaj.

29. Tycker du om kinamat?
Ja.

30. Tycker du om kaffe?
 Ja.

31. Vad dricker du till frukost?
Vatten och sen en kopp kaffe.

32. Sover du på någon särskild sida?
Beror ju på hur man räknar, men om man står vid sängens fotända och tittar mot huvudändan så sover jag på höger sida.

33. Kan du spela poker?
Nej, och inte vill jag lära mig heller.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Inte särskilt.

35. Är du en beroendemänniska?
Ja när det gäller vissa saker.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej.

37. Vill du ha barn?
Nej.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Några engelska fraser kan jag väl pressa fram och möjligen minns jag några ord från tyskan.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Beror lite på.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Skulle vilja spendera mer pengar på resor.

42. Äger du dyrbara smycken?
Nej.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Serier i stil med Big Love eller 30 grader i februari. Engelskt kostymdrama och brittiska deckare tittar jag också väldigt gärna på.

44. Kan du rulla med tungan?
Jodå.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Skulle egentligen kunna nämna flera eftersom människor är roliga på olika sätt.

46. Sover du med gosedjur?
Nej.

47. Vad har du för ringsignal?
Tamally Maak.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En penna.

50. Flirtar du mycket?
Nej.

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej.

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Senaste utlästa var Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad. 

54. 
Läser du dagstidningen?
Skummar igenom DN:s app.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej.

56. Dansar du i bilen?
Nej.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P1.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
En inköpslista.

59. När var du i kyrkan senast?
Skolavslutningen förra året.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Min klassföreståndare och mattelärare Margaretha (som tyvärr inte kunde lära mig någon matte ...).

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Vi var nog på Öland i en vecka när jag var typ sju år ...

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Min älskling.

63. Vad lyssnar du på just nu?
Hör att det blåser ute.

64. Har du varit med i tidningen?
Ja.

65. Vad är det konstigaste du ätit?
Undviker konstiga matvaror.

66. Vem såg dig naken senast?
Min älskling.

67. Vad är det för färg på din tandborste?
Rosa.

68. Hur imponerar man på dig?
Säger eller gör något extra genomtänkt och intelligent.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
 En av mina gamla gymnasiekompisar.

70. Har du någon piercing?
Nej.

71. Din största vinst?
Har nog vunnit 500 kr på Triss som mest.

72. Civilstånd?
Sambo.

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?
Facebook, diverse bloggar, jobbrelaterade sidor.

74. Är du fåfäng?
Nej.

75. Ångrar du någonting du gjort?
Ja, allt annat anser jag vara lögn.

76. Hur gammal är din pappa?
58 år.

77. Vilket är ditt drömjobb?
Jag funderar till och från på den frågan men har ännu inte funnit svaret. Kanske passar nuvarande jobb mig rätt bra.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?
Besöka Jerusalem.

79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
En hund och en kanin.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
Jag för anteckningar om alla bidrag under semifinalerna av Eurovision Song Contest. Jag älskar köttbullar med kryddpeppar i. Rosa är min favoritfärg.

81. Svär du ofta?
Ja.

82. Sverige när det är som bäst?
Strax innan solnedgång i juni när träden kastar långa skuggor och luften är behagligt varm men ändå med en liten kyla i luften.

83. Kan du åka slalom?
Nej. Skulle aldrig ens försöka.

84. Vad har du ätit i dag?
Två rågkakor med köttbullar och en latte till det.

85. Vad har du för utbildning?
Gymnasielärare och därmed även en fil. kand.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
Nöjd och nöjd ...

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
Är ju inte helt överens med min krånglande rygg.

88. Vilken är din bästa egenskap?
Kan ta saker och ting med en klackspark och det behövs emellanåt.

89. Vilken är din sämsta egenskap?
Har ett väldigt hett humör ...

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?
Historia är inte riktigt min grej ... men visst det vore väl kul att träffa Heliga Birgitta kanske

91. Saknar du något?
Energi och uthållighet.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar?
Om det är viktigt för den personen som fyller år.

93. Vad gör dig ledsen?
Känslan av att inte räcka till.

94. Vad gör dig glad?
Allt möjligt. Det är nog ganska lätt att göra mig glad.

95. Har du varit gift eller förlovad?
Nej och det är inte heller något som jag drömmer om.

96. Vad ska du göra i helgen?
Samma som hittills, just ingenting alls.

97. Vad är det knasigaste du gjort?
Är nog inte så knasig av mig ...

98. Vad har du för laster?
Latte, chips, tv-tittande.

99. Vem är din förebild?
Har aldrig haft någon.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?
Fortsätta surfa lite och sedan ta mig till gymmet för ett pass Body Balance.


RSS 2.0