Fallet med de försvunna böckerna

Fallet med de försvunna böckerna (pocket)

Det här var precis den lättsamma nonsensläsning som jag behövde! Ian Sansoms Fallet med de försvunna böckerna är ren nöjesläsning och passar perfekt att bara ligga och slöläsa i soffan och ibland är det som bekant det jag behöver för att hitta tillbaka till läslusten igen.

Israel Armstrong packar ner sina manchesterkostymer och brogueskor och tar sig till Nordirland för att påbörja sitt nya jobb som bibliotekarie i ett litet samhälle på landet. Efter att ha jobbat i en lågprisbokhandel i norra London ser han sin nya tjänst som ett klart karriärlyft. Väl på plats visar det sig att biblioteket har stängt och mycket, mycket motvilligt, och på grund av en paragraf i anställningskontraktet, går han med på att köra biblioteksbussen. Det enda han anser värre än att jobba i en lågprisbokhandel. När jobbet väl börjar inser Israel att alla böcker är försvunna och innan han hinner blinka har hans chef gjort honom ansvarig för att leta reda på böckerna.

Boken är småmysig ochganska rolig, mycket på grund av allt som trasslar och strular och alla typiska "på-landet-gubbar" som befolkar den smått gudsförgätna platsen. Israel själv är också en märklig karaktär med sin känslighet och sin vacklande vegetarianism och drag av snobbism. Boken är lite som en brittisk version av Karin Brunk Holmqvists böcker.

Omslaget i pocketversionen (se ovan) passar inte alls särskilt bra ihop med innehållet. Det ser helt enkelt alldeles för seriöst ut. Omslaget på den inbunda versionen är klart bättre:

Fallet med de försvunna böckerna (inbunden)  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0