tedags för normalt byggda damer

Efter en intensiv arbetsperiod känner jag mig väl värd ett sportlov. Har såklart styrt kosan norrut mot älsklingen och gör nu allt för att få ett så lugnt lov som möjligt. Tittar på playkanalerna, sover länge, tar en promenad ner till "byn" och så har jag förstås en boktrave när till hands.

Tedags för normalt byggda damer

Förra gången jag var här lånade en av böckerna om Damernas detektivbyrå och eftersom det verkligen är avkopplande läsning gjorde jag detsamma denna gång. I Tedags för normalt byggda damer får Mma Ramotswe i uppdrag att undersöka ett misstänkt förräderi i fotbollsvärlden. Det blir lärorikt för Mma Ramotswe som aldrig varit på en enda fotbollsmatch. Ledtrådarna kommer från spelarna i laget, men även från småkillarna som håller koll på sina idoler. Mma Makutsis fästman anställer en ny kvinna som skall sälja sängar i möbelaffären, men säljer hon inte lite väl många och är det verkligen bara säljare hon vill vara? Mma Ramotswe ställs också inför faktumet att hennes älskade bil kanske till slut måste skrotas. 

Som vanligt är allt trivsamt och trevligt och Mma Makutsi levererar mer eller mindre genomtänkta sanningar samtidigt som det aldrig är långt mellan tekopparna.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0