spöklikt på skolan och snart är det jul igen!



Igår kväll hade vi Halloweenfest för våra naturvetarettor. Nedsläckt skola, snorgrönt bål, spökrunda som skrämde livet ur många, pizza i festdekorerad sal och så till sist en riktigt läskig skräckfilm. Mysigt och skrämmande och alla elever verkade nöjda och glada! Det är riktigt roligt att fixa den här typen av aktivitet i skolan, det uppskattas så mycket av eleverna och det är det viktigaste. Själv är man rätt mör efter att ha anlänt till jobbet 7.45, haft lektioner, rättat prov och sedan riggat i ordning allt inför festen. Kändes underbart att sjunka ned i TV-soffan när jag kom hem vid tio. Sov som en stock!

Detta var nog dock sista gången vi hade Halloween-fest, nästa år får det bli något annat tema. Halloweenfirandet har gått bakåt de sista åren och tydligen är anledningen att Halloween i Sverige uppfattas som ytligt och kommersiellt. En tradition införd av handeln. All helgona-firadet blir däremot bara större, enligt de som har koll. Jag tillhör dem som aldrig firat Halloween och aldrig skulle kunna tänka mig att göra det, åtminstone inte i Sverige.

igår var dessutom en bättre dag än någon annan att starta tedrickning-och talbokstraditionen. Så fantastiska! Satt i sängen med varsin kopp örtte och lyssnad på Bolmes lugna stämma. Underbart avslut på en hektisk dag för oss båda. Teet hade (som vanligt) i det närmsta direkeffekt på Sambon så efter tio minuter försvann han till drömmarnas land. :)

Imorgon är det sång hela eftermiddagen då vi skall ha kördag. Massor av julsånger skall övas in till adventskonserten. Alltid roligt att sjunga julsånger, det får mig att riktigt längta tills man får plocka fram julpynt och ljusstakar, för att inte tala om den fantastiska julgranen! Pepparkaksdoft och knåpandet med att tillverka årets pepparkakshus, saffransbröd och julmust, knäck och apelsiner med nejlikor; julen luktar och är underbar!
 
     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0