en sannolik historia



Karin Alvtegens En sannolik historia kanske inte är helt sannolik hela tiden men jag vill att den skall vara det på samma sätt som författaren själv tycks göra det. Jag läser boken snabbt och tycker mycket om den. Personerna behöver alla gå vidare med sina liv på olika sätt och Alvtegen utforskar vad saker som fördomar, svek och för alla del även kärlek gör med människor och hur vi agerar när vi är instängde i vår egen lilla värld.

Personerna i boken är alla knutna på något sätt till pensionatet i den lilla norrländska byn. Ägarinnan, Helena, flyttar från Stockholm till byn för att komma i kontakt med de få positiva barndomsminnen hon har, men
hennes man vantrivs och flyttar tillbaka till Stockholm med sin nya kärlek. Tonårsdottern är surmulen och bär på hemligheter. Till pensionatet kommer också Anders, miljonären som slutat jobba och slutat tro på livet och behöver finna någon mening igen. Han blir kvar i byn och målar hotellrum åt Helena. Anna-Karin är den bittra grannen och barndomsvännen och så har vi Verner, mannen som bor i ett fallfärdigt torp och är lite eljest.

Det är personerna som är det intressanta i denna bok och det är de som bär berättelsen. Själva ploten är egentligen rätt intetsägande, men vem bryr sig när Verner finns och förgyller tillvaron med sin mystiska bakgrund och sin livsvisdom? Alvtegen lyckas dessutom få till slutet så att det känns som ett trovärdigt, ja sannolikt, sätt för de olika personerna att gå vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0