hon älskade

Boktips är alltid roligt att få och denna gång tackar jag Camilla på Läsdagboken för tipset om Helena Henschens bok Hon älskade.

Hon älskade

Boken handlar om Henschens farmor, Signe Thiel, som kommer från de fina kretsarna i Stockholm med en far som är bankdirektör och konstmecenat. I sin ungdom börjar Signe alltmer umgås med de som vill skapa ett nytt samhälle och hon engagerar sig inte minst i kvinnosaksfrågan och blir så småningom också ordförande i Fredrika Bremer-förbundet. Hon gifter sig och skiljer sig med två män och med dessa får hon också sina sex barn. Större del av sitt liv har hon en passionerad kärlekshistoria med den gifte hjärnforskaren Oscar Vogt och tillbringar långa tider i hans och hans hurstrus hem i Tyskland, något som under andra världskriget blir omöjligt på grund av hennes judiska ursprung.

Det är mycket läsvärt, inte minst för att tiden och samhället skildras så väl. Som alltid i den här typen av bok skulle jag dock vilja veta så mycket mer. Mer om hennes moderskap, mer om hennes engagemang i olika frågor, mer om kärleken till Oscar, mer om situationen under andra världskriget. Mer om allt helt enkelt, men jag inser att det är omöjligt om det inte är rent fiktiva berättelser.


Kommentarer
Postat av: Camilla

you're welcome!



här kommer ett till. min franska favoritroman någonsin, äntligen i svensk pocket!

http://www.bokus.com/b/9789113027340.html?pt=search_result&search_term=med%20livet%20framf%F6r%20sej

2010-04-26 @ 15:41:49
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: blogg_bohemen

Bara titeln gör mig lässugen! Och vilka spännande karaktärer den verkar innehålla! Kommer snart att finnas på beställningslistan. Pratade med din älskling i lördags om att överta din silverfärgade bokhyllor. Hörde att det var röda nyinköp på gång - kul!

2010-04-26 @ 18:14:46
Postat av: Camilla

ja, they're all yours!



en av favoritkaraktärer i den boken är den afrikanska hallicken som alltid går klädd i rosa kostym

2010-04-28 @ 18:50:25
URL: http://lasdagboken.blogdns.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0