mogen för skrubben

Omslagsbild: ISBN 9789150105070, Mogen för skrubben : roman

Lättsamma, snabblästa böcker som ändå ger en några tankeställare är precis vad man behöver ibland och Solja Krapus Mogen för skrubben är precis en sådan. Rekommenderas till alla, men kanske särskilt till lärare som kan känna igen alla typer av personer som figurerar i boken och alla meningslösa små problem som huvudpersonen lägger mängder med energi på.

Eva-Lena jobbar på en högstadieskola och lägger alla sin tid, möda  och tankekraft på skolan. Perfekt, på gränsen till urtrist är hennes liv, men när hennes barndomskompis Aurora, en sprudlande konstnärssjäl,  börjar som bildlärare på skolan börjar Eva-Lena sakta förändras. En fredagkväll åker Eva-Lena till skolan för att kopiera prov, dörren till kopieringrummet går i baklås och hon tvingas tillbringa helgen i den lilla skrubben. Hon får tid att fundera över sitt liv och sin familj, kanske är det inte så perfekt? Vart gick det fel? Kanske kan livet erbjuda något mer? Och varför kommer ingen och letar efter henne?

På något underligt sätt önskar jag nästan att jag också tvingades tillbringa en helg ofrivilligt inlåst bara för att få tid att umgås med mig själv och tid att fundera igenom livet. Kanske är det nyttigt, vem vet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0