visst finns det gudar i alabama

Med magen full av påskmat kröp vi till sängs tidigt igår, jag kunde dock inte låta bli att läsa länge ...Joshilyn Jacksons Visst finns det gudar i alabama var precis en sådan bok jag behövde för att känna läslust igen! Det är kvickt och intressant, med allvar i botten. Perfekt! Dessutom är persongalleriet underbart varierat, vilket är ett stort plus i min värld.

Arlene har slutit ett avtal med Gud om att hon inte skall vara lösaktig, inte ljuga och aldrig mer återvända till sin hemstad. Avtalet funka hur bra som helst, ända tills en gammal klasskamrat från hemstaden dyker upp och börjar ställa obehagliga frågor om en viss fotbollsspelare som försvann för tio år sedan. Kan det finnas en koppling mellan hans försvinnande och Arlenes beslut att studera i Chicago istället för hemma i Södern? För att ytterligare komplicera Arlenes tillvaro börjar pojkvännen ställa ultimatum om att han vill träffa hennes familj, ett gäng mer eller mindre öppna rasister och pojkvännen är svart.

Det  är bara att inse för Arlene, det är dags att konfronteras med det förflutna. Gud verkar inte hålla sin del av avtalet ... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0