alla de stillsamma döda



Oj, vilken positiv överraskning! Anna Janssons Alla de stillsamma döda har varit den mest läsvärda deckaren hittills i mitt lilla deckartema. Läser av någon anledning sällan svenska deckare, (kanske är det p g a Camilla Läckberg ...) men denna bok får mig att åtminstone vilja läsa mer av Anna Jansson!

Kronvikens kände fastighetsmäklare försvinner och den oroliga hustrun kontaktar kriminalinspektör Maria Wern. Först verkar det inte vara något annat än en man som lämnat sin hustru, men snart hittas en död man flytande i havsviken, fastighetsmäklarens kompanjon försvinner och att det är frågan om ett flertal mord går inte längre att förneka.

Det är välskrivet och riktigt spännande. Gillar särskilt inslagen av giftiga örter och brevduvor, det känns åtminstone lite orginellt och uppfriskande i denna tämligen repetativa genre. Udda namnval som Clarence, Odd och Konrad ger plus i kanten!

Kommentarer
Postat av: Emm

Har läst alla Anna Janssons deckare om Maria Wern utom den som kom ut nu i vår; Inte ens det förflutna. Jag skulle vilja påstå att hon är den bästa svenska kvinnliga deckarförfattaren just nu.



Hon spelar i en annan liga än Läckberg, Marklund och Jungstedt.

2008-06-13 @ 12:23:13
URL: http://lasdagboken.wordpress.com
Postat av: blogg_bohemen

Kul med någon som delar samma åsikt! Läckberg funkar som hjärndödare i hängmattan, inte mer.

2008-06-13 @ 19:36:51
Postat av: Västmanländskan

Ja, håller med! Jansson tillhör min favvo-läsning på sommaren.

2008-06-14 @ 08:21:34
URL: http://ulejbro.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0