vem vill bli miljardär?

Omslagsbild: ISBN 9789170024665, Vem vill bli miljardär?

Gillar att läsa lättsamma och roliga böcker under loven och Vem vill bli miljardär? av Vikas Swarup passade därför alldeles perfekt. Omslaget är lika galet underhållande som boken!

Ram Muhammad Thomas är en fattig indisk gatpojke med ett minst sagt händelserikt liv. Han bli uttagen till TV-programmet Vem vill bli miljardär? men hamnar i fängelse eftersom det förutsätts att en gatpojke som han aldrig någonsin skulle kunna svara rätt på alla frågorna. För att bevisa sin oskuld tittar han tillsammans med en advokat igenom TV-inspelningen och Ram Muhammed Thomas berättar om de olika osannolika händelserna i hans liv och hur alla frågor mirakulöst nog hängt samman med dessa händelser och med de personer han mött.

Ett bra persongalleri och ett roligt upplägg där alla kapitel avslutas med TV-programmets frågor och programledarens bryderi över det som händer. Boken ger dessutom, utan att bli socialrealism, en inblick i hur indiens fattigaste lever - hopträngda i minimala lägenheter där stölder, incest, misshandel och prostitution är oundvikliga inslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0