det var då ...På Västmanländskans blogg hittade jag den här roliga "Det var då"-utmaningen. Den handlar om vad man gjorde för 20, 15, 10 och 5 år sedan.

1988 - Slutade lågstadiet och började mellanstadiet. Flyttade till nya stad tillsammans med min familj. Vi trängde alla ihop oss i ett litet torp som vi rev under våren 1989 för att ge plats åt vårt nya hus. Ny stad betydde också ny skola och jag bytte från stor skola till lite byskola där det vara helt OK att hoppa hage på rasten och att knalla omkring i mysbyxor hela dagarna.  En underbar tid!

1993 - Högstadietid. Fjortis. Var nog en typiskt tönt som inte hade kolla på modet och inte hängde med de riktigt coola människorna. Spanade på oåtkomliga killar och kollade upp deras adresser och telefonnummer för att sedan ändå aldrig ringa ... Nej, fjorton vill jag inte vara igen!

1998 - Bodde i Karlstad och läste min andra termin litteraturvetenskap. Älskade livet med första egna lägenheten och pengar på kontot varje månad. Fattar inte hur jag fick mitt studiebidrag att räcka till med tanke på hur mycket pengar jag spenderade på shopping och resor! På hösten kom jag in på lärarprogrammet och flyttade hem igen och fräschade upp flickrummet med nya, blårandiga tapeter.


2003 - Andra terminen på mitt första lärarjobb och andra halvåret i Sandviken. Trivdes alldeles utmärkt i denna lilla stad och minns med värme min underbara, söta, rara mentor LPJ som jag skrattade så mycket tillsammans med. Saknar henne ofta! 2003 blev jag också sambo med älsklingen och några månader efter att han flyttat in, packade vi våra saker och styrde kosan till Leksand.

Vad gjorde ni för 20, 15, 10 och 5 år sedan? Skriv gärna i kommentaren! Är ju lite nyfiken av mig ... :)


Kommentarer
Postat av: Annepanne

Ok, here we go:
1988 - Lekisunge blev etta-pladdare.... Fröken va bäst i världen! Per va sötast i klassen. Mina bästisar va Sofia, Marita och Lisa. Började ridskola o va helt tokig i Pyret. Min favoritfärg va lila (hemska tanke). Drömyrke:Tandläkare, efersom min tandläkare va snäll o ?jättecool?.

1993 ? Har inga särskilt starka minnen av denna tid. Gick i en skola som senare dömdes ut pga mögel, kanske är därför jag inte minns? Per var nog iaf fortfarande sötast, förlåt, snyggast i klassen. Tror jag började bli lite ?fröken duktig? nu, hade alltid bra resultat på proven o var skötsam...Var lite rädd för Torbjörn i klassen, han hade tuppkam och trasiga jeans.

1998 ? Har hunnit konfirmera mig och tjuvröka. Även varit kräkfull inför föräldrarna,
hånglat med några killar och snattat lite, men är fortfarande en exemplarisk skolelev som gör bra ifrån sig på proven. Till och med ?Svintohåret? gillade mig trots att hon va en surig ragata. Konstigt nog så håller Per fortfarande måttet som en av klassen snyggaste...

2003- Hade ströjobb som städerska o på kyrkogården i Hemstaden, tills det blev flytt till Karlstad o studentlivet började! Nya vänner o helt nya intryck. Härlig tid med blöta kvällar på Arena o Nöjesfabriken. Va överlycklig över min lya på 24 kvm med skyhög hyra...

2008-04-02 @ 20:09:44
Postat av: blogg_bohemen

tandläkare??? Herregud så otippat! Och den där Per skulle man ju gärna vilja se bild på! :) Kräkfylla och hångel känns dock lite mer bekant ... hihi!

2008-04-03 @ 10:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0