shopping och kejsarinnor



Kände igår att det var dags att slippa se flyttstöket och känna kartongdoft så jag bestämde mig för att en lite shoppingtur till Kalmar var precis vad jag behövde! Alltid kul att åka någon annanstans, även om utbudet är rätt lika.

Någon större shopping blev det inte, men jag fyndade en fin, stickad halsduk för 20 kr, hittade en rolig liten present till A (den kommer med posten på måndag!), köpte nytt jasminte och så blev det lite schampo och annat på H&M.



Bästa med utflykten var att jag äntligen fick en god semla! I Hemstaden kan de inte baka semlor, de är torra och tråkiga och har knappt någon mandelmassa på sig. Holmgrens i Kalmar räddad mitt semmelår! Naturligtvis blev det också en varm baguette på alltid lika trevliga Skafferiet. Gud vad jag äter! Inte undra på att midjemåttet aldrig minskar. Kanske måste skärpa mig ... igen ... Har en påse Physalis ståendes i köket, för nog bli min nyckelhålsmärkta lunch idag! :)

Påbörjade också en fantastisk roman som jag nästan inte kan slita mig ifrån: Kejsarinnan Orkidé av Anchee Min. På baksidan kallas romanen för episkt storverk vilket kanske är att ta i, men om man gillat att läsa om Kina i mitten/slutet av 1800-talet och om man gillar att följa det kejserliga hovet, dess kejsare och kejsarinnor samt alla intriger som blir när det dessutom finns en rad konkubiner och maktgalna män så är detta en bok att rekommendera. Ibland blir den tjatig och långtråkig i de partier som handlar om politik, men då kan man ju alltid läsa lite extra snabbt och slarvigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0