påsklovsfilm



Påsklov! Det är under loven som man uppskattar sitt lärarjobb som mest! :)

Gillar att inleda loven med att göra absolut ingenting så igår fick det bli en ligga-i-soffan-och-titta-på-film-dag. Såg först klart den film som jag och Sambon började titta på kvällen innan; Der Untergang - Undergången. Filmen blev mycket uppmärksammad när den kom för något år sedan och många kritiker satte toppbetyg på den, vilket den faktiskt är väl värd! Denna film skildrar mycket skickligt Hitler och hans närmstas sista tid innan kapitulationen. Som bäst är filmen när de befinner sig nere i bunkern. En intressant person, som jag innan filmen inte visste något om, är fru Goebbels. Fru Goebbels är en så trogen nationalsocialist att hon hellre tar livet av sina barn än låter dem uppleva en värld som inte blev den nationalsocialistiska visionen. Scenen när hon avlivar sina barn med giftampuller fick mig nästan att gråta. Hemskt. Filmen rekommenderas dock varmt och om inte annat så kan man se den bara för att se Bruno Ganz som mästerligt spelar rollen som Hitler.



Senare på kvällen tyckte jag att ännu en dramafilm är precis vad jag vill se (särskilt med tanke på att drama-hatande Sambon jobbade sent!) så jag valde En geishas memoarer. Vilket jag kanske inte skulle ha gjort ... Läste boken för ett par år sedan och den är fantastiskt! Det jag tyckte allra bäst om med boken var att man fick en ingående inblick i de komplicerade regelverket kring geishor och hur svårt det är att bli en fulländad geisha. Filmen är dock ytlig och går egentligen inte in på någonting utan fokuserar mer, på klassiskt Hollywood-manér, på den lite märkliga kärlekshistorien. Utan bakgrundsfakta och insyn i japansk kultur blir kärlekshistorien just märklig och känns på något sätt inte trovärdig. Boken rekommenderas, men filmen ... nej tyvärr.

    

Dagens stor händelse är att jag lyckats, alldeles på egen hand, få igång min MP3. Nu finns det musik i den! Köpte den för någon vecka sedan och den har sedan blivit liggande eftersom varken jag eller Sambon riktigt förstod hur vi skulle få in musiken i den ... Nu känner jag mig som en riktig teknikbrud! Kanske snart dags att läsa en ingenjörsutbildning! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0